1
Evroliga

from left Nate Walters Nikola Ivanovic Nikola Kalinic Marko Simonovic Maik Zirbes Austin Hollins Nemanja Popovic Marko Gusic Aba League season 2021/2022-Crvena Zvezda v KK Split Beograd, 24.09.2021. foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs ©

REKORD ZVEZDE I MILANA: Najslabija prva četvritna u istoriji Evrolige! Ali ima i gorih predstava!

Objavljeno: 02.02.22 u 10:27

I pored poraza košarkaši Zvezde imaju nešto za pamćenje

Sinoć u porazu Crvene Zvezde od Olimpije iz Milana rezultatom 57-63, crveno-beli su odigrali prvu četvrtinu za pamćenje. Naime, u njoj je postignuto samo 15 poena ukupno, a Zvezda je držala goste iz Italije na samo dva poena sve do samog kraja četvrtine, kada su Bentil i Rodrigez ubacili 5 poena za svoj tim.

Ipak ovo nije jedina prva četvrtina u istoriji Evrolige, jer se statistika računa od 2000. pod ovim imenom, sa ovako niskim brojem poena,  er izjednačila je negativan rekord sa duela Montepaskija i Bilbaa iz februara 2012., a pre 10 godina Sijena je slavila 60:59 i tako je ukupno postignut poen manje nego na sinoćnoj utakmici.

Najmanje poena jedne ekipe u četvrini Evrolige kao rekord drže tri ekipe: Beneton protiv Efesa 2005., Marusi protiv Partizana 2011. i Žalgiris kao domaćin u Kaunasu takođe protiv Efesa. Sve ove ekipe su limitirane na 2 poena. Zanimljivo je da je Montepaski marta 2011. godine u Pireju ubacio samo 9 poena za čitavo poluvreme i izgubio meč 48 razlike, da bi preokrenuli seriju i otišao u plej-of te sezone.

Najmanji broj u jednom meču u Evroligi i dalje neprikosnoveno drži Krka, koja je postigla samo 35 poena u Moskvi protiv CSKA davne 2003. godine, dok je navijačima sa ovih prostora u sećanju ostao meč Partizana i Bamberga u Beogradu kada je palo popularno „bambergovanje“, tada su gosti iz Nemačke demolirani i dozvoljeno im je samo 37 poena za ceo meč.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter