0
Fudbal

Fudbal Super League 2017-2018 Crvena Zvezda-Proslava Sampion Titula 2018 goalkeeper Damir Kahriman Branko Jovicic Damien Le Tallec Abraham Frimpong Uros Racic Nenad Krsticic Nenad Milijas Luka Adzic Srdjan Babic Nemanja Milic Mitchell Donald Milan Rodic Filip Stojkovic El Fardou Ben Nabouhane goalkeeper Aleksandar Stankovic Dusan Andjelkovic Luka Ilic Aleksandar Pesic Nemanja Radonjic Goalkeeper Nemanja Supic head coach Vladan Milojevic Marko Gobeljic Vujadin Savic Slavoljub Srnic goalkeeper Milan Borjan Dejan Joveljic Beograd, 19.05.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

OGROMNO POJAČANJE U REGIONU: Igrao Ligu šampiona, sada saigrač sa bivšim golgeterom iz Superlige!

Objavljeno: 02.02.22 u 10:49

Klub iz komšiluka ima velike ambicije

Velež iz Mostara u poslednjih nekoliko decenija ne uspeva da ostvaruje rezultate kakve je imao za vreme bivše Jugoslavije kada su stekli status kluba sa velikim renomeom i poštovanjem, a u više navrata su u onakvoj konkurenciji Prve lige Jugoslavije završavali u samom vrhu, kao drugoplasirani ili treći na tabeli. Ipak ti dani su davno iza Veleža, a u ovom veku su na klackalici između prvog i drugog ranga fudbala Bosne i Hercegovine.

Ipak ovo proleće ekipa iz Mostara ima nešto veće ambicije, najpre je doveden Nermin Haskić, nekadašnji golgeter Radničkog iz Niša koji je u sezoni 2018/19 dao čak 24 pogodka i tako bio najbolji strelac Superlige Srbije. On će kao podršku iza leđa imati odbranu jaču za Abrahama Frimponga, kako saznaje i prenosi Mozzart Sport, bivšeg fudbalera Crvene zvezde, i defanzivca koji je prošle sezone u Ligi šampiona čuvao i Lea Mesija i Kristijana Ronalda kada je branio boje Ferencvaroša.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Istina, primili su 17 golova i osvojili samo jedan bod, ali iskustvo je tu. Abraham je nakon toga unovčio solidne partije i otisnuo se ka Bliskom istoku gde je postao član Al Aina. Nije se naigrao u Saudijskoj Arabiji gde je odigrao samo 6 mečeva. Frimpong je igrao još i za Vojvodinu i Napredak iz Kruševca, a navijači Zvezde ga najbolje pamte po meču protiv Krasnodara gde je usled suspenzije Le Taleka počeo utakmicu i učestvovao Zvezdinom plasmanu u Evropu.

Velež je trenutno osmi na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine, a od Sarajeva na četvrtoj poziciji su udaljeni sedam bodova, a cilj tima iz Mostara sa ovakvim pojačanjima će sigurno biti neko od prva četiri mesta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter