0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NOVI TERMINI: FIBA pomerila reprezentativni prozor!

Objavljeno: 02.02.22 u 21:23

Prihvaćena je sugestija takmičarske komisije!

Četvrti prozor kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koji će biti igran u avgustu, neposredno pre početka Evrobasketa 2022, pomeren je za jedan dan. Ovu odluku je „overio“ Izvršni bord FIBA nakon sugestije Takmičarske komisije da je potreban barem dan više za organizaciju i putovanja ekipa na Evropsko prvenstvo.

Tako će kvalifikacije biti igrane 24. i 25. avgusta (prva dva kola) odnosno 27. i 28. avgusta (treće i četvrto). Timovi će imati u međuvremenu tri dana za put na Evrobasket.

Dva važna takmičenja, ovako blizu jedno drugog, posledica su pandemije koronavirusa koja je pomerila Evropsko prvenstvo za jednu godinu. Tako će kvalifikacije, praktično, biti takmičarske pripreme za kontinentalni šampionat.

Takođe, FIBA je donela odluku da se proširi takmičenje za reprezentacije u konkurenciji dama. Po četiri najbolje selekcije iz svakog regiona koje se nisu kvalifikovale na neko veliko planetarno takmičenje – Svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre – imaće zasebni turnir čiji će pobednik automatski izboriti učešće u narednim kvalifikacijama.

Od važnijih odluka Izvršnog borda FIBA, trebalo bi istaći i da su određeni datumi svetskih prvenstava do 17 godina u obe konkurencije. Muško Prvenstvo sveta, na kome će igrati i reprezentacija Srbije, igraće se od 2. do 10. jula u Španiji, dok će devojčice igrati od 9. do 17. jula u Mađarskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter