0
Košarka

FOTO: @NBA

NA ZAPADU NIŠTA NOVO: Finiks gazi sve redom uz novi šou Bukera, Golden Stejt može i bez svih zvezda! (VIDEO)

Objavljeno: 02.02.22 u 08:40

Zanimljivo još uvek na vrhu zapadne konferencije

Sjajne utakmice smo gledali u prošloj noći što se tiče zapadne konferencije najjače košarkaške lige sveta. Najpre je Minesota lagano savladala Denver i pored još jedne izuzetne partije Nikole Jokića koji nije mogao sam, a potom je Golden Stejt u Ostinu sa savladao San Antonio bez čak sedam važnih igrača, rezultatom 120:124, dok je Finiks nastavio da bude kaznena ekspedicija širom lige i dobio Bruklin u Arizoni 121:111.

Najbolj u dresu Goledn Stejta bio je Džordan Pul, bek je za 34 minuta na parketu ubacio 31 poen, uhvatio 6 skokova i podelio 5 asistencija. Uz njega najviše su se istakli Dejmion Li sa 21 poenom i 5 uhvaćenih lopti, dok je Mozes Mudi ubacio 20 poena i imao 7 skokova. Za Voriorse nisu igrali Stef Kari, Klej Tompson, Drejmond Grin, Oto Porter,  Andre Iguadala, Nemanja Bjelica i Endru Vigins

Dedžonte Marej je uprkos sjajnoj partiji nije uspeo da dovede svoj tim do pobede protiv značajno oslabljenih Ratnika, on je ubacio 27 poena i imao po 9 skokova i asistencija, time mu je malo falilo do novog tripl-dabla. Pored Mareja Keldon Džonson je imao 21 poen i tako potvrdio svoju sjajnu formu u kojoj se nalazi.

U Arizoni gledali smo još jedan šou Devina Bukera koji je večeras Netsima nasuo 35 poena i na to dodao 6 skokova i 2 asistencije, a najviše su mu pomagali Mikejl Bridžis sa 27 poena, 8 skokova i 4 asistencije, i Kris Pol koji je pored 20 poena imao i 14 dodavanja. Ovo je jedanaesta pobeda uzastopno za Finiks.

Bruklin se celu utakmicu dobro držao najviše zahvaljujući Kajriju Irvingu koji je imao 26 poena i Džejmsu Hardenu koji je meč završio sa 22 poena i 10 asistencija.

Na vrhu zapada su i dalje Finiks i Golden Stejt, Sansi sa skorom 41-9, Voriorsi 39-13, dok je San Antonio 12. na zapadu, i čak i plej in sada deluje daleko. Bruklin ponovo muči muku sa povrdama je na poslednjem mestu koje direktno vodi u razigravanje, a trenutno su na skoru 29 pobeda i 21 poraz.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter