2
Domaći fudbal

Foto: Jelena Grlić

KUZMANOVIĆ U RAZGOVORU ZA HS OTKRIO DA LI SE VRAĆA NA TEREN: ‘U Proleteru je zdrava priča, to me raduje! Idemo korak po korak!’ (FOTO)

Objavljeno: 02.02.22 u 15:50

‘Gojko Kačar je sjajan! Njegov angažman je pun pogodak!’

Ekspedicija FK Proleter iz Novog Sada nalazi se na pripremama u Turskoj. Izabranici trenera Dušana Bajića svakodnevno predano rade i treniraju na terenima u Antaliji. Uprava kluba sa Slane Bare solidariše se sa igračima, pa konstantno radi na novim projektima i dovođenju pojačanja za prolećni deo sezone. Kao predvodnik među operativcima u sportskom sektoru, ističe se bivši reprezentativac Srbije, Zdravko Kuzmanović. Popularni ‘Kuz‘ se brzo navikao na ulogu sportskog direktora, zadovoljan je urađenim od dolaska u klub, ali nema nameru da se zaustavi na tome. Kuzmanović je svestan utvrđenih ciljeva i radi sve kako bi ideje nastale u kancelariji pretvorio u dela.

Proslavljeni srpski fudbaler, govorio je za HotSport direktno iz Antalije.

Ekipa Proletera već deset dana boravi u Turskoj. Novosađani su odigrali tri pripremne utakmice, zabeležili su dva remija i jedan poraz.

ZK: Dobro nam ide za sada! Hvala Bogu, svi su zdravi i nije bilo povreda, što je najbitnije. Imamo izuzetno jake treninge, rekao bih da igramo lepo. Konkurencija je velika, jaka i to je zdravo za svakog pojedinca, ali pogotovo za tim. Rezultat u dosadašnjim utakmicama nije bio u prvom planu. Prioritet je bio da se svim igračima pruži prilika, da vidimo koliko mogu da pomognu ekipi. Generalna proba je zakazana za petak, tada će neke stvari biti jasnije. Još uvek nismo nastupali u najkvalitetnijem sastavu, sa nestrpljenjem očekujemo nastavak sezone.

Ekipi iz Novog Sada pridružio se veliki broj mladih fudbalera, ali stigla su i dobro poznata imena sa srpske fudbalske scene. Nema sumnje da će igrači poput Kaluđerovića, Jovanovića i  Andrejvića mnogo doprineti u borbi za željene rezultate.

ZK: Ovo je period u kome se mladi fudbaleri, koji su se tek pridružili timu, prilagođavaju na zadatke i zahteve stručnog štaba. Potrebno je određeno vreme da se naviknu na sve, ne žurimo mnogo. Sviđa mi se što su želja i volja kod njih lako uočljive. Što se tiče iskusnih fudbalera, naših pojačanja, imamo veliko očekivanja od njih. To se ne dovodi u pitanje. Kada počne prvenstvo, onda možemo realno da sagledamo situaciju.

Foto:Jelena Grlić

Zdravko je u Novi Sad stigao krajem decembra prethodne godine. Prelazak sa terena u funkcionersku fotelju nikada nije bio lak, ali Kuzmanović je brzo uspeo da se uklopi u sistem kluba.

ZK: Kako vreme odmiče, sve mi je lakše. Period adaptacije je već iza mene, imao sam dovoljno vremena da se naviknem. Ne volim da žurim, postepeno idemo dalje. Uvek sam išao korak po korak. Ono u šta sam ubeđen, to je da imamo zdravu priču. Ne mogu da sakrijem zadovoljstvo zbog te činjenice. Po mom mišljenju, Proleter je ovog trenutka na dobrom putu. Predsednik je odličan i ima sluha za ovaj posao. Raduje me što imamo sjajnu saradnju i što je spreman da uloži napore i trud kako bi sve ono o čemu pričamo uspeli da sprovedemo u dela.

FOTO: HOTSPORT

HotSport se nalazi u Antaliji, a naš predstavanik je prisustvovao jednom zanimljivom razgovoru između generalnog direktora kluba, Amira Bislimija i Zdravka Kuzmanovića. Reč je o potencijalnom povratku na teren…

ZK: Ha-ha-ha… To je šala naravno. Nema šanse da se Gojko Kačar i ja vraćamo na teren. Završili smo igračku karijeru i odlučili da se ostvarimo u drugim ulogama. Dosta sam ja igrao, ne pada mi na pamet da opet počinjem – istakao je Zdravko sa osmehom na licu i nastavio:

-Povuče me povremeno, kada vidim loptu na terenu…Ali znam šta je realnost, uvek sam imao želju da budem sportski direktor i lepo mi je.

Prvi posao Kuzmanovića po dolasku u Novi Sad bio je angažovanje nekadašnjeg kolege iz reprezentacije, Gojka Kačara.

ZK: To je pun pogodak, Gojko je sjajan! Mnogo pomaže timu, neprestano razgovara sa igračima. Oni imaju priliku da uče iz njega, ali i on uči novi posao. Smatram da je ceo stručni štab odličan, na čelu sa trenerom Bajićem koji na vrhunski način obavlja ono što se od njega očekuje.

Foto:Jelena Grlić

  Proleter nema idealne uslove za rad u Novom Sadu. Poznato je da utakmice igraju na stadionu ‘Karađorđe’ (stadion FK Vojvodina), a deluje da je sada pokrenuto pitanje u vezi rešavanje problema sa teretanom i ostatkom kompleksa koji je potreban ekipi za treninge.

ZK: Radimo na svemu, to je sigurno. Situacija je takva, kakva jeste, ali ne želimo da se pomirimo sa tim. Potreban nam je sportski centar, sa kompletnom opremom… To nisu projekti koji nastaju od danas, za sutra. Potrebno je vreme da realizijemo naše ideje. Želimo da uđemo u plej-of Superlige, da pokažemo koliko možemo, a neprestano ćemo raditi na poboljšanju infrastrukture – zaključio je Kuzmanović u razgvovoru za HotSport.

 

 

0
0

2 Komentara

    • Burazeru pobecices ti pre nego sto si dosao …prevelika ocekivanja a jos vece razocaranje. Kuzma uvek si bio pametan takv i ostani.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter