0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: FMP

FMP GOSTUJE U LAKTAŠIMA: Dobro se poznajemo, opasni su i u napadu i u odbrani

Objavljeno: 02.02.22 u 18:26

Košarkaši FMP-a odigraće u četvrtak na teškom gostovanju u Laktašima meč zaostalog 15. kola ABA lige.

Kao što je već poznato, meč je prvobitno planiran da se igra 8. januar, međutim usled problema sa koronom u sastavu Igokee, došlo je do odlaganja.

Na sreću, oporavak igrača Igokee je protekao dobro i sada su se ispunili uslovi da se utakmica odigra u četvrtak od 18 časova u dvorani u Laktašima. Nažalost, FMP će ovaj meč dočekati u značajno oslabljenom sastavu jer kako je već saopšteno Geret Nevels neće biti na raspolaganju treneru Nenadu Stefanoviću.

Trebalo bi istaći i da će ovo biti 12. susret u ABA ligi između Igokee i Pantera. FMP ima pobedu više na svom kontu, a u Laktašima je skor 3:2 u korist Igokee.

Poslednji zvanični meč ove dve ekipe su odigrale 1. oktobra u FMP Areni i Panteri su slavili rezultatom 89:81. Na tom meču Nenad Nerandžić i Marko Radonjić upisali su po 18 poena.

Trener KK FMP Nenad Stefanović govorio je biranim rečima o narednom rivalu:

– Pre svega bih želeo da istaknem da mi je veoma žao što Igokea, kao jedini predstavnik ABA lige u FIBA Ligi Šampiona nije prošla dalje. Mislim da su svojom igrom to zaslužili i siguran sam da nisu imali problema sa koronom da bi bili u Top 16 fazi. Već se dosta dobro poznajemo sa njima, biće ovo treći put da se sastajemo u šest meseci. Sigurno da će povratkom trenera Bajića ekipa dobiti svoju prepoznatljivu energiju koju imaju sve njegove ekipe. Defanzivno i ofanzivno su veoma nezgodni, nadam se da ćemo se mi uspešno prilagoditi na novonastalu situaciju što se tiče našeg rostera. Nemamo nikakav pritisak i ne treba da ga pravimo sami sebi. Mi smo već deo ciljeva za ovu sezonu ostvarili i možda se to i osetilo u nekim prethodnim utakmicama. Želim da igramo potpuno rasterećeno do kraja lige, uživamo u košarci bez prevelikog opterećenja i radimo ono što najbolje znamo – da igramo timsku košarku i na svakoj utakmici ostavimo poslednji atom snage. Onda ćemo videti za šta će to biti dovoljno, istakao je Stefanović.

Plejmejker Pantera Brajs Džons je takođe izneo svoja očekivanja:

– Želimo da pokušamo da prekinemo seriju poraza koja je iza nas. To će se dogoditi samo ako budemo igrali timski, onda možemo i da se vratimo na pobednički kolosek. Uvek je nezgodno kada igrate po drugi put sa nekom ekipom u ligi, tada znate mnogo jedni o drugima i odlučuju detalji. Najvažnije je za nas da se na najbolji mogući način prilagodimo njihovoj taktici koju pripreme, kontrolišemo skok i igramo timski. Ukoliko to uradimo mislim da imamo dobru šansu da ostvarimo pobedu, rekao je Džons.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter