0
ATP

FOTO: YouTube screenshot

FEDERER KONAČNO PREKINUO ĆUTANJE: Švajcarac govorio o Novaku i Nadalu, pa otkrio kada se vraća…

Objavljeno: 02.02.22 u 17:00

Švajcarac je posle nekoliko meseci ilegale, konačno izašao u javnost.

Rodžer Federer pokušava da izađe na kraj sa povredama i vrati se na teren, a u intervjuu koji je dao u okviru marketinške akcije Švajcarske banke, govorio je izmežu ostalog i o najvećim rivalima Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu.

Rafa, Novak, Sampras… Neverovatno je deliti teren sa njima toliko dugo. To je čast, neverovatno, ne mogu biti srećniji. Gledao sam finale AO na kraju, trajao je predugo meč, imam previše dece i nisam mogao da gledam svaki poen, ali bilo je lepo videti emocije i tako neverovatnu srčanu pobedu. Rekao mi je Rafa pre nekoliko meseci da se ne oseća dobro sa svojim telom. A sada drži AO trofej, san je posao java, on je uzor i mislim da je tenis ispisao neverovanu priču, rekao je Federer, pa dodao:

– Mislim da su vam potrebna ovakva rivalstva. Ja sam mislio da sam najbolji, da mi ne treba niko da budem bolji, dok nisu došli Rafa, Novak, Mari, Rodik, Safin… Mislim da sam od svakog igrača naučio nešto, od Agasija i Samprasa takođe, naučio sam iz onoga što sam video od njih, pokušavao sam nove stvari u mojoj igri, u kondiciji, bile su to velike lekcije i srećan sam da su svi oni inspirisali moja dostignuća.

On je istakao i da naporno radi na povratku.

– Mislim da će biti zanimljivi i bitni meseci koji su preda mnom, u aprilu ću znati kakvo će biti moje telo. Još ne mogu da trčim i da radim teže sa skokovima, naglim pokretima, zaustavljanjima i kretanjima. Nadam se da će u narednim nedeljama to početi i videćemo kako će telo reagovati, u aprilu ili maju ću nadam se znati tačno. Ali, motivisan sam, vratio sam se u teretanu, radim svakog dana, ide malo sporije, ali doktori i svi mi pružaju podršku.

Podsetimo, Federer je imao dve vezane operacije kolena, a kako je prethodno najavio, ideja mu je da zaigra na Vimbldonu ove godine, koji se održava od 27. juna do 10. jula.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter