0
Košarka

Kosarka Euroleague season 2017-2018 Crvena Zvezda v Unicaja Malaga head coach Dusan Alimpijevic Beograd, 02.03.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

DUŠAN ALIMPIJEVIĆ: ‘Ponosan sam na sezonu u Zvezdi! Hteli smo da uzmemo sve i zaboravili smo ciljeve’

Objavljeno: 02.02.22 u 15:22

‘Glavni problem u Crvenoj zvezdi je budžet, sve ostalo je sjajno!’

Nekadašnji trener Crvene zvezde, Dušan Alimpijević, uspešno obavlja svoj posao na klupi turske Burse. Čak četvorica igrača iz ekipe mladog stručnjaka u poslednjih 14 meseci dobila su angažman u nekom timu iz Evrolige.

Dušan Alimpijević se u intervjuu za ‘Jurohups‘ osvrnuo na sezonu 2017/18 kada je predvodio crveno-bele. Zvezda je imala izuzetno skroman budžet, ali ostvarila je dvocifren broj trijumfa u Evroligi. Očekivanja su porasla, ali tim sa Malog Kalemegdana je poražen u finalu ABA lige, a Alimpijević je ubrzo napustio klub.

-Svi misle da smo se razišli zbog poraza od Budućnosti, ali… Imao sam trogodišnji ugovor. Pričao sam sa predsednikom i mislio sam da je bolje bilo da odem jer niko nije bio spreman za ono što bi sledilo. Da ne budem pogrešno shvaćen, nije lako reći navijačima na Balakanu da će nešto biti žrtvovano zbog budućnosti. To je bio razlog. Budućnost je bila dobar tim i dobili su jer su dali sve od sebe. Nama je falio Dangubić, malo su igrali Bjelica i Antić – istakao je  Alimpijević i nastavio:

-Nismo mogli da objasnimo šta smo uradili te godine. Nije bitno, ponosan sam na tu sezonu. Mislim da smo uradili dobar posao. Kada pogledaš prošlost, vidiš šta smo uradili sa tim budžetom. Zvezda nije tim sa visokim budžetom, ali ima sjajnu viziju, navijače, organizaciju… Najveći problem je budžet. Postojali su dugovi i predsednik i klub su rekli da je dosta i da ulazimo u sezonu bez pritiska… Osim u Jadranskoj ligi. Jasno je bilo da će godina biti teška ali dobijali smo skuplje ekipe u Evroligi i prešli smo na režim rada ‘hajde da uzmemo sve’. Zaboravili smo na ciljeve za budućnost i zašto to radimo – poručio je mladi trener.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter