0
ATP

Davis Cup Finals-Semifinals-Serbia v Croatia-Novak Djokovic (SRB) v Marin Cilic (CRO) Madrid, 03.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

BRITANAC PORUČUJE: ‘Novak će osvojiti najviše grend slemova! Uvek sam to pričao!’

Objavljeno: 02.02.22 u 14:56

Nekadašnji teniski as veruje da će ‘prvi reket sveta’ osvajati’ dve prestižne titule po sezoni!

Bivši teniser iz Velike Britanije, Greg Rusedski, uveren je da će Novak Đoković po završetku karijeru imati najviše osvojenih grend slem titula. Rafael Nadal je nedavno osvojio 21. titulu i sada ima jednu više od Đokovića i Federera.

-Bez sumnje je to najveći uspeh Nadala u karijeri. Bilo je to neverovatno finale, jedno od najboljih u istoriji. I ne samo zbog istorijskog značaja, već i zbog kvaliteta. Nadal se borio za 21. grend slem titulu, a Medvedev za prvo mesto na ATP listi. Imao je Danil dva seta prednosti, ali Nadal je Nadal. Malo ko je mislio da će on trijumfovati, da će imatu 21 titulu pre Đokovića. Ali on je momak koji nikada ne odustaje. Superčovek – istakao je  Rusedski i nastavio:

-Uvek sam govorio da će Đoković imati najviše grend slemova. I dalje mislim tako. On je najbolji. Jedino mesto na kojem bi Federer mogao da bude opasan je Vimbldon, a ne znamo u kakvom će fizičkom stanju biti tada. Nadal bi mogao da osvoji 22. titulu na Rolan Garosu, ali Novak će prihvatiti izazov, pokušaće da trijumfuje na Vimbldonu i US openu kako god može. Obojica bi na kraju godine mogli da imaju po 22. Videćemo šta će biti, ali mislim da će Novak završiti karijeru sa najviše titula.

Britanac je izneo činjenice koje svedoče u korist toga da je Đoković najbolji ikada.

-Ako bude zdrav, Novak bi da osvaja dva godišnje u naredne dve do tri godine. Može da ima 23, 24, 25… Takođe, Novak ima i rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste i bolji skor sa Nadalom i Federerom –  zaključio je Rusedski.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter