0
Fudbal

FOTO: crop

JUŽNOAMERIČKA POSLASTICA U LA PAZU: Bolivija nadigrala Čile, ali Aleksis je klasa! (VIDEO)

Objavljeno: 01.02.22 u 23:59

Fudbaleri Čilea zadržali nade za Mundijal

Fudbalksa reprezentacija Čilea savladala je Boliviju na gostujućem terenu rezultatom 2:3, a Aleksis Sančez pokazao zašto je već deceniju član najboljih klubova Evrope. Bolivija je napadala i ozbiljno pretila ali su fudbaleri države sa juga Južne Amerike nekako ostajali u životu, najviše zahvaljujući golmanu koji nastupa za Kolo Kolo, Brajanu Kortezu. On je večeras imao čak 8 odbrana.

Aleksis je u 15. minutu šutirao iz slobodnog udarca i tako matirao golmana rivala, Karlosa Lampea, i tako doneo prednost svojoj reprezentaciji. U samoj završnici štoper Bolivije Mark Enumba nadskočio je odbranu Čilea nakon kornera i tako izjednačio rezultat, a Kortez je ovaj put bio potpuno nemočan.

Nunez Espinoza i, ponovo, su Aleksis Sančez su u 77 i 86 minutu odveli Čile sjajnim podocima na dva gola prednosti, dok je iskusni fudbaler Kruzeira Marselo Moreno uspeo u samoj završnici da smanji prednost Čilea i tako postavi konačan rezultat. Napadali su izabranici Sesara Farijasa do kraja utakmice nije uspela da dođe do trećeg pogodka i boda na domaćem terenu.

Čile je sada peti, na poslednjem mestu koje vodi u plej of, u kvalifikacionoj grupi za Mundijal timova iz Južne Amerike sa 19 osvojenih bodova, koliko ima i Urugvaj, dok se Bolivija polako oprašta od Svetskog prvenstva i sa 15 bodova su 8 na tabeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter