0
Evrokup

FOTO: ABA liga/ KK Budućnost

BREJK BUDUĆNOSTI U BOLONJI: Partija karijere Petra Popovića, Virtus bez Teodosića nije isti tim! (VIDEO)

Objavljeno: 01.02.22 u 22:59

Košarkaši Budućnosti upisali važnu pobedu

Našla se Budućnost u jako lošoj formi u poslednje vreme, ali izgleda da je period nešto slabije igre uveliko iza tima Aleksandra Džikića. Podgoričani su savladali Virtus u Bolonji rezultatom 62-68 i tako uzeli važan brejk u daljoj borbi za vrh tabele grupe B. Utakmica je bila izuzetno neizvesna ceo njen tok, a Budućnost je došla do pobede sjajnom energijom u oba smera na parketu.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bio je Petar Popović sa sjajnom partijom u kojoj je ubacio 23 poena i time bio jedini dvocifren, a zanimljivo je da bek nije imao ni jedan skok ni asistenciju za pola sata igre. Kendrik Peri, Džastin Kobs, Di Džej Sili su dodali po 8 poena, Vladimir Micov je pratio sa 7 poena.

Kod Virtusa, jedini raspoloženi za igru u napadu, bili su Mamadu Žate sa 19 poena, Ajzeja Koridnije je pomogao sunarodniku i ubacio 16 poena, dok je Kajl Vims sa 8 poena i 7 skokova zatvara listu učinkovitijih igrača u timu iz Bolonje. Miloš Teodosić se još uvek nije vratio što itekako utiče na igru jednog od, na papiru, glavnih pretendenata na titulu Evrokupa i mesto u Evroligi.

Budućnost je sada treća u grupi, sa 8 pobeda i 4 poraza, iza Gran Kanarije i Valensije, dok Virtus pruža partije ispod realnih očekivanja pa su sada na niskom, za njihove standarde, petom mestu sa 6 pobeda i porazom manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter