0
Domaći fudbal

Foto: Jelena Grlić

BRANISLAV JOVANOVIĆ ZA HOTSPORT: Klub raste iz dana u dan, bićemo sve bolji!

Objavljeno: 01.02.22 u 21:30

Kapiten tima iz Novog Sada o pojačanjima, pripremama, očekivanjima…

Ekipa Proletera iz Novog Sada nalazi se u Turskoj, tačnije Antaliji, u luksuznom hotelu Titanik Golf Deluks, gde već 5 godina dolazi na zimske pripreme. Jedan od najiskusnijih u ekipi kapiten Branislav Jovanović govorio je za Hotsport.

Prošlo je 10 dana na pripremama u Turskoj. Kako podnosiš? Da li su teže nego prošle godine?

BJ: „Prvih 10 dana prošli su odlično, radilo se jako dobro. Što se mene lično tiče pripreme mi ne padaju teško i odlično se osećam. Nisu mi teže nego prošle godine, program i rad je odličan gde se zna tačno kada treba da se odmori a kada pojača, kako bi tempirali formu za nastavak sezone“.

FOTO: Jelena Grlić

Ekipu su pojačali Andrejević, Jovanović, Kaludjerović… Kako su se oni uklopili?

BJ: „Što se tiče Andrejevića, Jovanovića, Kaluđerovića oni su jako dobri momci, jako dobri igrači i njima nije trebalo puno kako bi se uklopili u našu ekipu. Naravno, pomenuo bih i mlađe igrače koji su došli, da su se sjajno uklopili u ekipu i da će imati važnu ulogu u ovoj ekipi gde će i oni imati svoj doprinos boljim rezultatima. Dodao bih da imamo jako talentovane, mlade igrače i da su oni budućnost našeg fudbala“.

Kakve su tvoje lične ambicije u ovoj polusezoni a šta kao klub očekujete?

BJ: „Moje lične ambicije su da pomognem mlađim igračima svojim iskustvom kako na terenu tako i van njega. Pratim ambicije kluba i jako mi je drago da ovakav klub raste iz dana u dan i da ćemo biti sve bolji i bolji“.

Nemanja Jovic (C) Branislav Jovanovic (L)
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Proleter v Partizan
Novi Sad, 17.07.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

 U stručnom štabu je od zimus i Gojko Kačar. Kakvi su tvoji utisci o njemu, sigurno dosta može da doprinese savetima i iskustom?

BJ: „Gojko Kačar je veliko ime, sigurno da će mnogo značiti mlađim igračma i da će svojim fudbalskim iskustvom pomoći ekipi. Jako dobar potez uparve kluba što su uspeli da dovedu takve fudbalske veličine kao što su Kačar i Kuzmanović.
Što se tiče Zdravka Kuzmanovića mislim da je pravi čovek za funkciju sportskog direktora i da će vreme pokazati kako rastemo i kao ekipa i kao klub“.

Proleter je osvojio 27 bodova u dosadašnjem toku šampionata i nalazi se na deobi sedme pozicije zajedno sa Radničkim iz Niša i Spartakom iz Subotice.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter