0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

PORAZ STANKOVIĆEVOG TIMA: Crvena zvezda izgubila od Šahtjora posle goleade

Objavljeno: 31.01.22 u 17:11

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Šahtjora iz Donjecka rezultatom 2:3, u trećoj pripremnoj utakmici u Antaliji.

Iako su izabranici Dejana Stankovića prikazali dobru igru i pogocima Dragovića i Ohija stigli dva gola zaostatka iz prvog dela igre, nije to bilo dovoljno da se ostvari pozitivan rezultat.

Meč je počeo mirno na obe strane, a izabranici Dejana Stankovića nastojali su da kroz pas igru pronađu „rupu“ u obrani protivnika. Prvo uzbuđenje viđeno je u osmom minutu utakmice, kada su crveno-beli zapretili nakon prekida. Katai je izveo udarac iz ugla i poslao loptu duboko u kazneni prostor, a nakon gužve na petercu, Srnić je prvi stigao do lopte, ali je bio neprecizan. Pet minuta kasnije, ukrajinski tim je nakon brze kontre stigao do vođstva. Majkon je poslao dugu loptu u šesnaesterac Zvezde, gde se našao Mudrik, koji je glavom savladao Popovića za vođstvo. Već u 18. minutu, Neres je duplirao prednost Šahtjora. Majkon je izveo slobodan udarac i pogodio prečku, a prvi do lopte stigao je upravo Neres, koji je pogodio za drugi gol ukrajinskog tima.

Nastavili su crveno-beli fudbaleri sa pritiskom i od početka drugog dela igre, pokušavajući da prodorima po strani stvore priliku za promenu rezultata. Trud izabranika Dejana Stankovića isplatio se u 58. minutu, a u strelce se upisao Dragović. Katai je centrirao duboko u šesanesterac, a na drugoj stativi najviši u skoku bio je Ohi, koji je iz teške pozicije sjajno šutirao glavom. Lopta se od stative odbila upravo do Dragovića, a austrijskom reprezentativcu nije bilo teško da loptu sprovede u praznu mrežu i smanji rezultat. Samo dva minuta kasnije, i Ivanić je mogao da se upiše u strelce. Gajić je „probio“ po desnom boku i centrirao, lopta je nakon odbijanca stigla do Ivanića, kojem je malo nedostajalo da iz nezgodne situacije pogodi, ali je lopta završila na spoljnom delu mreže.

Dobra igra crveno-belih nastavila se i nakon gola, a već u 68. minutu Ohi je uspeo da poravna rezultat. Nakon gužve na ivici kaznenog prostora, lopta je stigla do Dragovića, koji je uputio oštru loptu na peterac, gde se upravo Ohi snašao i klizećim startom sproveo loptu iza leđa Trubina za izjedančenje. Četiri minuta kasnije, protivnički tim ponovo stiže do vođstva. Nakon brze kontre, Neres je sa distance šutirao i pogodio dalji ugao za treći gol ukrajinskog tima. Novo uzbuđenje viđeno je u 78. minutu. Bakajoko je dobrim prodorom po levom boku ušao u šesnaesterac, gde je oboren, a glavni arbitar je bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Pavkov je preuzeo odgovornost i šutirao u levu stranu, a golman protivnika pročitao njegovu nameru i sprečio novo izjednačenje. Razigrani su bili mladi Stanković i Ibrahim koji su dobili šansu u završnici, međutim, do promene rezultata nije došlo.

Crvena zvezda – Šahtjor Donjeck 2:3 (0:2)

Stadion: Sportski centar „Kalista“ , Antalija.

Strelci: Dragović u 58. i Ohi u 68. minutu za Crvenu zvezdu, a Mudrik u 13. i Neres u 18. i 72. minutu za Šahtjor.

Žuti karton: Katai (Crvena zvezda).

Crvena zvezda: Popović, Pićini (od 46. Živković), Dragović, Eraković (od 55. Gajić), Pankov, Rodić ( od 75. Bakajoko), Sanogo (od 86. Ibrahim), Srnić (od 78. Stanković), Ivanić (od 75. Falko), Katai (od 67. Krstičić), Ohi (od 75. Pavkov).

Rezerve: Gordić, Gajić, Gobeljić, Đurić, Krstičić, Stanković, Bakajoko, Falko, Ibrahim, Lučić, Živković, Pavkov.

Šahtjor: Trubin, Dodo (od 46. Tobias), Marlon (od 42. Bondar), Matvienko (od 46. Vitao), Ismaili (od 46. Kornienko), Majkon (od 46. Stepanenko), Markos Antonio (od 46. Bondarenko), Neres, Mudrik (od 46. Sudakov), Pedrinjo (od 46. Tete), Moraes (od 46. Fernando).

Rezerve: Ševčenko, Puzankov, Vitao, Tobias, Kornienko, Farina, Bondar, Stepanenko, Tete, Bondarenko, Sudakov, Fernando.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter