2
Domaći fudbal

Dejan Stankovic Superliga Srbije, Napredak - Crvena Zvezda Super Liga 5.12.2021. Krusevac Srbija (credit image & photo: Nikola Mitic / STARSPORT)

STANKOVIĆ IZABRAO: Poznato je koji igrači ostaju u prvom timu!

Objavljeno: 30.01.22 u 13:49

Ekpspedicija aktuelnog šampiona Srbije nalazi se na pripremama u Antaliji.

Crvenu zvezdu očekuje težak zadatak u prolećnom delu sezone i velika borba za šampionsku titulu sa Partizanom, koji trenutno ima pet bodova prednosti.

Crveno-beli vredno rade u Turskoj, a odlučili su da pruže šansu velikom broju mladih fudbalera. Pojedinci su ubrzo oduševili domaću fudbalsku javnost, kao i sportski sektor kluba sa stadiona ‘Rajko Mitić‘.

Prema informacijama koje prenosi Mozzart Sport, najveće šanse za ulogu i minutažu u ekipi Dejana Stankovića  pripadaju Nikoli Stankoviću i Andreju Đuriću.

Očekuje se da će Stanković, koji je briljirao na mečevima protiv Maribora i LASK-a, zauzeti poziciju koju je do sada popunjavao Njegoš Petrović. Nikola je pružao odlične partije u dresu Grafičara, a odlične motoričke sposobnosti dodatno ubrzavaju njegov fudbalski razvoj.

Andrej Đurić je takođe zablistao na pripremnim utakmicama. Mladi štoper visok je 192 cm, a osim sjajnih defanzivnih karakteristika, prepoznatljiv je po kvalitetnim i preciznim dodavanjima koje neretko plasira kroz sredinu terena.

Gotovo izvesno je da će u prvom timu ostati i Andrija Radulović. Mladi as se ponovo vraća u seniorski sastav i bića prva zamena za Milana Rodića, na poziciji levog beka.

Fudbalsku pismenost su za kratko vreme pokazali Ibrahim Mustafa i Vladimir Lučić. Mustafa je u Srbiji nastupao za Grafičar i Radnički iz Sremske Mitrovice, a krasi ga brzina kojom po bokovima pravi velike probleme protivničkim defanzivcima.

O tehnici i fudbalskom umeću koji krase Vladimira Lučića, ne treba mnogo trošiti reči. Problemi sa COVID-19 virusom usporili su njegovo dokazivanje, ali je sa nekoliko odličnih poteza protiv austrijske ekipe pokazao da Stanković ozbiljno može da računa na njega.

Stiče se utisak da će talentovani blizanci, Jovan i Nikola Mituljikić, u prvi tim biti prekomandovani za šest meseci. Gotovo je izvesno da ih očekuje velika ulogu u timu Crvene zvezde, i to u bliskoj budućnosti.

0
0

2 Komentara

  1. Zvezda mora da se izbori u FSS da se broj bonus igrača što pre poveća sa jednog na tri. Naši klubovi samo bonus igrače mogu prodati i uzeti neki novac. Zvezda ima dve supertalentovane generacije 2003 i 2004 godište, i ako ne zaigraju za prvi tim svi će imati štetu…

    0
    0
    Odgovori
  2. Mustafa ima samo brzinu, od svega onoga što traži savremeni fudbal! Mustafa je na ratnoj nozi sa tehnikom, zato je bezbolnije angažovati nekog atletičara (na kratke staze) iz AK Zvezda. Manje će da košta!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter