0
Košarka

(190904) -- FOSHAN, Sept. 4, 2019 (Xinhua) -- Sasha Djordjevic (L) , head coach of Serbia, gives instructions to Marko Guduric during the group D match between Italy and Serbia at the 2019 FIBA World Cup in Foshan, south China's Guangdong Province, Sept. 4, 2019. (Xinhua/Xue Yubin)

SRBI NAJBOLJI U TURSKOM DERBIJU: Fener se samouništio, šampion je ipak klasa iznad! (VIDEO)

Objavljeno: 30.01.22 u 20:17

Sjajne partije srpskih košarkaša u Istanbulu danas

U turskom derbiju između Efesa i Fenerbahčea bolj je bio domaćin, ubedljivim rezultatom 91:71 i tako doveo sebe u situaciju da se pobedom izjednači na prvoj poziciji tabele sa današnjim rivalom. Utakmica je bila u egalu sve do poslednje četvrtine kada se Fener neverovatno raspao i u poslednjem periodu su za dva šutirali mizernih 1/27! Šampion je sa distance u završnici uspeo da se odlepi od gosta i tako pobedi relativno velikom razlikom.

Najbolji u redovima Anadolu Efesa bio je srpski plejmejker Vasilije Micić koji je ubacio 26 poena, 4 skoka i 7 asistencija uz 6 pogođenih trojki i tako ponovo pokazao kakva je klasa. Pratili su ga Rodrig Buboa sa 14 i Tibor Plajs sa 13 poena i na to dodao 7 skokova. Kris Singlton je bio blizu dabl-dabla jer je meč završio sa 9 poena i 9 uhvaćenih lopti.

Najbolji u redovima tima Saše Đorđevića najbolji je bio senegalski plejmejker Pijera Henri sa 24 poena dok je srpski košarkaš Marko Gudurić jedini saigrača pratio sa 21  poenom. Njih dvojica su ubacili gotovo dve trećine celokupnih poena Fenera jer  od njihovih saigrača niko nije prebacio broj od 6 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter