0
Fudbal

FOTO: @CAF_Online

SENEGAL POSLEDNJI POLUFINALISTA: Zvezde Premijer lige bile dovoljne za borbenu Gvineju! (VIDEO)

Objavljeno: 30.01.22 u 22:12

Završen je poslednji četvrtfinalni susret na turniru

Reprezentacija Senegala je poslednji polufinalista Afričkog kupa nacija nakon što su savladali Ekvatorijalnu Gvineju rezultatom 3:1. Fudbaleri Senegala su imali inicijativu gotovo čitav susret a nominalni gosti su izašli na teren sa nameron da se brane i ugroze favorizovanog rivala iz tranzicije. Prošlogodišnji finalisti su ovako upotpunili poslenje četiri ekipe turnira.

Najpre je iz odlične akcije i pasa Sadija Manea, napadač Alanje, Famara Diediu iskoristio svoju šansu i matirao protivničkog golmana blizu isteka pola sata igre. Iz gotovo iste akcije, ovaj put nakon sat vremena igre, Janik Bujla je na pas saigrača savladao protivničkog čuvara mreže i tako poravnao rezultat.

Deset minuta kasnije nakon loše reakcije Gvinejaca koji nisu uspeli da otklone opasnost nakon kornera, fudbaler Kristal Palasa Čeiku Kujate je ponovo doveo Senegal u vođstvo, da bi deset minuta pred kraj krilo Votforda Ismaila Sar postavio konačan rezultat.

Ovo je drug put da ekipa sa zapadne obale Afrike postiže više od dva gola u eliminacionoj fazi takmičenja, prethodni put su to uradili 2006. Gvnije. Senegal u polufinalu treba da se sastane sa iznenađenjem turnira Burkinom Faso, dok će par koji će odlučiti drugog finalistu biti Egipat i domaćin Kamerun. Utakmice su na rasporedu 2. i 3. februara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter