0
Fudbal

FOTO: MerkurXtip

MerkurXtip tiket dana: Marokanci čekaju Salaha

Objavljeno: 30.01.22 u 10:00

Zanimljivi susreti danas.

Četvrtfinale Afričkog Kupa nacija je jedan od glavnih događaja dana, a meč Egipta i Maroka je u najavi dosta interesantniji od onog između Senegala i Ekvatorijalne Gvineje. Uz ta dva meča, zavirićemo u veliki derbi Hrvatske, pa u gradski okršaj Budimpešte i na kraju čekamo epilog u šampionskoj trci u Portugalu.

Egypt – Marocco 2 (2.55)

Ko je navijač Liverpula, sigurno mu je Egipat bliži srcu zbog Salaha, ali ko više voli Ligu 1, onda će bodriti Marokance u meču za prolaz u polufinale. „Faraoni“ su u četiri meča postigli svega dva gola i to je za sada dovoljno za prolaz među osam najboljih na kontinentu, ali zato Marokanci predvođeni Bufalom i Hakimijem tresu mreže rivala i postigli su čak sedam golova u četiri meča. Zato su po mnogima favoriti protiv Egipta koji je dosta zatvoren i čeka šta će Salah da uradi u napadu.

Dinamo Zagreb – Rijeka G1+ (1.90)

Dinamo i Rijeka su izjednačeni na vrhu hrvatske lige sa po 40 bodova, s tim što Zagrepčani imaju meč manje. Zato Dalmatinci imaju veliki imperativ pobede jer u slučaju poraza, biće izuzetno teško stići i prestići Dinamo do kraja. Dinamo je posle poraza kod kuće od Hajduka vezao tri pobede, a Rijeka je kiksom kod kuće protiv Gorice otežala sebi situaciju. U prvenstvu su ove sezone dva puta odigrali 3:3, a u Kupu je Rijeka slavila u Zagrebu sa 3:1.

Ujpest – Ferencvaros 2 (1.62)

Uprkos činjenici da je upisao dva poraza u poslednja tri kola, Ferencvaroš je i dalje prvi, ali sada ima svega bod viška u odnosu na najbliže pratioce Kišvardu i Puškaš akademiju. Očekuje ga derbi sa Ujpeštom koji će se izgleda boriti za opstanak u eliti jer je u sezoni tranzicije i uglavnom se oslanja na igrače iz svog pogona. U poslednjih pet kola je Ujpešt upisao tri pobede i uspeo da pobegne sa samog dna i najavljuje bolju formu, ali će sve osim pobede Ferencvaroša biti prvoklasna senzacija.

Porto – Maritimo DP1 (2.03)

Porto je maksimalno iskoristio skorašnje poraze Sportinga i osamio se na vrhu tabele te sada ima šest bodova prednosti u odnosu na Sporting i devet u odnosu na Benfiku. Zato je Porto sam u trci sa sobom i do kraja ne treba očekivati da će prosipati bodove uzalud. Bili su plavo-beli u ovakvoj situaciji mnogo puta i znaju kada se uzimaju titule, a Maritimo nije protivnik koji može da ih uplaši bez obzira što je na solidnom devetom mestu. Ipak, očigledno da Maritimo ne leži Portu pošto su u prvom delu sezone odigrali 1:1, a prošle sezone je Maritimo pobedio u gostima 3:2.

*kvote su podložne promenama

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter