0
Ostali sportovi

BELGRADE, SERBIA - JANUARY 05: Mijajlo Marsenic (L) of Serbia in action against Luka Karabatic (R) of France during the 2022 European Handball Championship Qualifier on January 5, 2021 in Zrenjanin, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

KAPITEN ORLOVA: ‘Žreb nam ponovo nije bio naklonjen’

Objavljeno: 30.01.22 u 15:21

Težak posao očekuju rukometnu reprezentaciju Srbije!

Orlovi su saznali potencijalne rivale u kvalifikacijama za predstojeće Svetsko prvenstvo koje će se od 11. do 29. januara 2023. godine igrati u Poljskoj i Švedskoj. Zahvaljujući plasmanu na aktuelnom Evropskom prvenstvu, Srbija će preskočiti prvi krug kvalifikacija u martu, a žrebom održanim danas u Budimpešti saznala je potencijalne rivale u drugom krugu koji je na programu u aprilu mesecu. Orlovi će odmeriti snage sa pobednikom dvomeča između Italije i Slovenije. Srbija će prvu utakmicu baraža igrati 13/14. aprila, dok je revanš meč na programu 16/17. aprila 2022. godine.

Kapiten Srbije na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, Mijajlo Marsenić ocenio je žreb i govorio o potencijalnim rivalima:

– Što se tiče potencijalnih rivala u baražu za Svetsko prvenstvo, rekao bih da je Slovenija apsolutni favorit u dvomeču sa Italijom i da će oni biti naš protivnik u aprilu. Kao i dosta puta poslednjih godina, žreb nam nije bio naklonjen, ali idemo na prolaz naravno. Slovenija je vrhunska ekipa sa dosta iskusnih i odličnih igrača, tako da sigurno neće biti ni malo lako. Slovenci imaju vrhunske individualce, odlične srednje bekove, dobre pivote, odlična krila, tako da nas očekuje težak posao. Ali ubeđen sam da ako budemo kompletni, ako ne budemo imali probleme, kao što je to bio slučaj sa korona virusom i povredama pred Evropsko prvenstvo, što nas je i koštalo plasmana u drugu fazu, da ćemo uspeti da prođemo i da ćemo igrati na tom Svetskom prvenstvu koje svi žarko iščekujemo.

Srbija će naredno okupljanje imati u martu u okviru EHF nedelje nacionalnih timova i krenuti u pripreme za važne baraž mečeve kako bi se našla na sledećem Svetskom prvenstvu.

– Najbitnija stvar je da budemo kompletni i da nemamo nikakvih problema što se tiče virusa i povreda, zato što pred Evropsko prvenstvo praktično nismo odradili ni tri treninga zajedno i nažalost nismo mogli da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu. Kada smo kompletni, i ja i igrači i ceo stručni štab znamo kako je to izgledalo dok nas korona nije pokosila. Ubeđen sam će nam dobra priprema u martovskom okupljanju odlično poslužiti za dvomeč sa Slovenijom – zaključio je Marsenić.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter