0
Fudbal

FOTO: @CanadaSoccerEN

KANADA JE SILA: Reprezentacija na korak od Mundijala, Borjan je kapiten istorijske generacije! (VIDEO)

Objavljeno: 30.01.22 u 23:34

Nova pobeda za reprezentaciju Kanade

Fudbalska reprezentacija Kanade prišla je još bliže plasmanu na Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru koje se igra krajem ove godine, nakon pobede nad najljućim rivalom, selekcijom SAD-a, rezultatom 2:0. Kanada još uvek ne zna za poraz u trećoj rundi kvalifikacija za Mundijal, a današnja pobeda koja je bila nad prvim pratiocem samo može da motiviše igrače selektora Džona Herdmana.

Najsevernija država Severne Amerike povela je golom Kajla Larina već u sedmom minutu utakmice kada je na asistenciju Džonatana Dejvida, fudbaler Bešiktaša jako šutirao i savladao Meta Tarnera. SAD je imala inicijativu veći deo utakmice, a golman Crvene zvezde Milan Borjan se istakao sa tri odbrane, od kojih je jedna bila Kristijanu Pulišiću koji je u nadoknadi šutirao slobodan udarac ali je golman Crvene zvezde ostao nesavladan.

Nakon toga, u dubokoj nadoknadi vremena, na dodavanje Kamala Milera, fudbaler Hatajspora Sem Adekugbe je šutirao sa ivice kaznenog prostora i tako savladao ponovo Tarnera koji nije imao mnogo šanse u ovoj situaciji.


Kanada je prva u kvalifikacijama sa 22 osvojena boda, četiri više od današnjeg rivala i gotovo sigurno je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo prvi put posle čak 36 godina! Pred njima je nešto lakši raspored jer su  SAD i Meksiko kao najjače rivale već dva puta preživeli pa ih u nastavku očekuje susret sa uslovno rečeno slabijim rivalima, ipak tim čiji je kapiten Milan Borjan ima tri gostovanja pa još uvek je sve otvoreno u ovom delu sveta kada je odlazak u Katar u pitanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter