0
AdmiralBet ABA Liga

Willie Reed ABA Liga, plej of play off Crvena Zvezda - Buducnost 4. utakmica 24.5.2021. Maj 24. 2021. Podgorica, Crna Gora foto: STARSPORT

DRAMA U MORAČI: Budućnost i Cedevita Olimpija raspoložene, neizvesno do kraja u Podgorici! (VIDEO)

Objavljeno: 30.01.22 u 21:05

Derbi između Budućnosti i COL pružio sjajnu košarku

Jedan od najvećih derbija Jadranske lige u proteklih par godina između Budućnosti i Cedevita Olimpije pripao je domaćinu u neizvesnoj završnici rezultatom 93:91. Ceo tok meča je prošao u egalu jer ni jedna ekipa nije mogla da se odlepii ali je u završnici ekipa Aleksandra Džikića bila fokusiranija i odnela trijumf. Ovo je šesta uzastopna pobeda plavo-belih u ABA ligi, dok tim iz Ljubljane drugu utakmicu uzastopno gubi u egal završnici.

Najbolji u redovima domaćina poenterski bio je Džastin Kobs sa 17 poena a na to je dodao i 5 asistencija. Najveću podršku su mu pružali Vili Rid sa 14 poena i 5 skokova kao i Edin Atić, Vladimir Micov i Di Džej Sili, svi sa po 13 poena. BIvši igrač Crvene zvezde Marko Jagodić-Kuridža ubacio je 9 poena i imao 6 skokova.

Kod gostiju sjajnu utakmicu odigrao je Zoran Dragić koji je ubacio 20 poena uz 6 skokova sa samo jednim promašajem iz igre za ukupan indeks od 34! Istakli su se još i Džejkob Pulen sa 17 poena, kao i Jaka Blažič sa 16 poena i 5 asistencija. Preostali dvocifreni u redovima tima Jurice Golemca bili su Zek August sa 12 odnosno Edo Murić sa 11 poena.

Tim iz Podgorice je i dalje treći sa 12 pobeda i 3 poraza, sve tri utakmice izgubili su u Beogradu, dok je Cedevita Olimpija na petom mestu sa 9 pobeda i 7 poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter