0
Evropske lige

FOTO: Newcastle United

ARAPI DETONIRALI ‘BOMBU’ NA SEVERU: Najskuplji u istoriji na Sent Džejmsu, a Njukasl ne namerava da stane! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.01.22 u 20:45

Njukasl realizovao najskuplji transfer u istoriji kluba

Bilo je jasno da će zvezda ovogodišnjeg zimskog prelaznok roka biti upravo ekipa sa krajnjeg severa Englekse. Njukasl je danas i zvanično objavio dolazak svog najskupljeg pojačanja u istoriji, Bruna Gimaraeša iz Liona, a vezni fudbaler bi trebao Svrakama da pomogne u borbi za opstanak. Ovim transferom ekipa u vlasništvu Javnog investicionog fonda Saudijske Arabije je postala najveći trošadžija ove zime.

Bruno se najbolje snalazi na poziciji centralnog veznog, a za njega su mnogi klubovi bili zainteresovani, u medijima se kao kupac najčešće pominjao Arsenal. Ipak od toga nije bilo ništa, a u Njukaslu su se debelo otvorili da bi realizovali ovaj transfer. Naime, kako mediji prenose Svrake će na račun Lavova iz Francuske uplatiti 42.000.000 evra odmah, a 8 miliona kroz bonuse vezane za opstanak crno-belih u najjačem rangu engleskog fudbala.

Sa kupovinom Bruna Gimaraeša, potrošili su rekordnih 87.000.000 evra u ovom prelaznom roku. Kupovina napadača Krisa Vuda iz Barnlija ih je koštala 30.000.000 evra, a dolazak desnog beka Kirana Tripijera iz Atletika 15.000.000 evra, a mogli bi da pređu cifru od 100 miliona ukoliko realizuju transfer štopera iz Brajtona Dena Burna koji se takođe procenjuje na oko 15.000.000.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter