1
Američki fudbal

FOTO: STARSPORT/ YouTube screenshot

VAŽNO JE SAMO ZVATI SE NIKOLA KALINIĆ: Tri reprezentativca, u tri različita sporta!

Objavljeno: 29.01.22 u 21:54

Veoma zanimljiva situacija na svetskoj sportskoj sceni!

Novi član Indijanapolis Koltsa iz NFL lige, postao je Kanađanin srpskog porekla, Nikola Kalinić. Ova vest je zainteresovala ljubitelje sporta sa naših prostora, pa čak i one koji ne prate američki fudbal. Momak u Kanadi nosi nadimak ‘Veliki Srbin‘, a prepoznatljiv je i po svom imenu i prezimenu.

Dodatni motiv da napravi velike rezultate jesu njegovi imenjaci i prezimenjaci. Jedan od najboljih košarkaša u Evropi i član Crvene zvezde, Nikola Kalinić, već godinama pravi fantastične uspehe na evropskoj sceni. Reprezentativac Srbije je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Spartak, Novi Sad, Vojvodinu, Radnički, Crvenu zvezdu, Valensiju i Fenerbahče, a može da se pohvali i medaljama u dresu nacionalne selekcije.

Ni u komšiliku nije drugačija situacija. Član fudbalske reprezentacije Hrvatske, Nikola Kalinić, trenutno nastupa u Seriji A za ekipu Verone. Za nacionalni tim svoje zemlje nastupa još od 2008. godine, a tokom bogate karijere branio je boje Hajduka, Istre, Šibenika, Blekburna, Dnjepra, Fiorentine, Atletiko Madrida i Milana.

Čak ni najveći poznavaoci sporta ne sećaju se slične situacije, da u jednom trenutku čak tri momka sa identičnim imenom i prezimenom ‘kreiraju’ fantastične rezultate u svojim disciplinama.

0
0

1 Komentara

  1. Ma i ovaj Hrvat je poreklom Srbin. Hrvati su zapravo ogranak Srba na zapadu Balkana koji je pod uticajem Vatikana preveren u katoličanstvo a onda od Srba katolika, napravljen narod Hrvati. Zato oni i nose najčešće srpska prezimena i govore istim ( srpskim) jezikom…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter