0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Mornar

SVESNI SU ŠTA IH ČEKA U BEOGRADU: Pavićević pred gostovanje Zvezdi – ‘Pokušaćemo da iskoristimo eventulni umor domaćih igrača’

Objavljeno: 29.01.22 u 15:53

Jedina ekipa u ABA ligi sa kojom Mornar negativan skor jeste Crvena Zvezda.

U dosadašnjih 14 duela, računajući i tri utakmice plej-ofa u martu i aprilu 2018, ‘crveno-beli’ vode 12:2.

Barani su pobede zabeležili samo 25. marta 2018, u revanš meču polufinala plej-ofa, 88:84, i 10. februara 2020. kada su u okviru 19. kola ABA lige slavili 71:64, oba puta pred svojim navijačima. Poslednja utakmica u Baru, 24. oktobra prošle godine, završena je pobedom Zvezde 77:69.

Naravno, ‘crveno-beli’ su favoriti i pred duel 18. kola ABA lige, iako je Mornar, od kada se ‘oslobodio’ FIBA Eurokupa, zabeležio šest pobeda u osam mečeva, od kojih polovinu u gostima.

Trener Mihailo Pavićević ističe da Mornar zna šta ga čeka u Beogradu.

Gostujemo najboljoj ekipi u ABA ligi, koja to svojim igrama i rezultatom pokazuje, ekipi koja je pravljena za Evroligu. Samim tim jasno je kakve su joj ambicije u ABA ligi. Zvezda je sastavljena od proverenih, iskusnih, izuzetno kvalitetnih igrača. Na svakoj poziciji ima dva ili tri podjednaka igrača. To znači 12 igrača u rotaciji, čak sada i više od 12 koji su spremni da igraju na istom nivou.

Pavićević napominje da njegov tim ima šta da izgubi u Beogradu, a to je utakmica. On prvenstveno gleda u svoju avliju, ali krajem oka zaviruje i u mogući umor Zvezdinih igrača.

Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Naš pristup jeste da u ABA ligi ne delimo ekipe na bolje i lošije nego da svakog protivnika shvatamo podjednako. Pokušaćemo da iskoristimo eventulni umor domaćih igrača jer imali su ove nedelje već dve jake utakmice. Naravno, nećemo se samo uzdati u njihov hipotetički umor već moramo da odigramo maksimalno fokusirano i ozbiljno. Pred ovakve mečeve koristi se obično onaj izraz ‘nemamo šta da izgubimo’. Sa tim se nikad nisam slagao jer uvek kažem da imamo šta da izgubimo – utakmicu. Mi i treniramo radi utakmica.

Trener barskog abaligaša svestan je da sve u predstojećem duelu, pre svega, zavisi od Zvezde.

Sigurno da ćemo ući u meč sa željom i voljom da se pokažemo u što boljem svetlu i da eventualno iskoristimo neke njihove slabosti i tu neku vrstu umora. Na nama je da odigramo što je moguće bolje i, u krajnjoj liniji, da budemo spremni ukoliko se ukaže prilika za iznenađenje. Ipak, treba biti objektivan: sve zavisi od Crvene zvezde, jer kvalitet je isključivo na njenoj strani. Ako Zvezda odigra na nivou na kojem je odigrala protiv Olimpijakosa ili u Ljubljani onda se, što se kaže, ona pita.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter