0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MEGA SLAVILA U ŽELEZNIKU: Borba za plej-of se zahuktava! (FOTO)

Objavljeno: 29.01.22 u 23:25

Uzbudljiv duel dve srpske ekipe u okviru ABA lige!

Nakon senzacionalnog trijumfa nad Partizanom u hali ‘Aleksandar Nikolić‘, košarkaši Mege Mozzart napravili su novo iznenađenje. U utakmici 18. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u regionu, izabranici Vladimira Jovanovića savladali su FMP. Utakmica je odigrana u Železniku, a Mega je slavila sa 79:86.

FOTO: STARSPORT

Gostujući sastav je odlično startovao. Bilo je jasno da su Jovanović i ekipa došli po pobedu. Agresivna defanziva Mega zaustavila je domaću ekipu na samo 13 poena u prvoj deonici. Mega je bila odlična u realizaciji, pa je na malu pauzu otišla sa 12 poena prednosti (13:25).

Tim Nenada Stefanovića se konsolidovao nakon kratkog predaha. Situacija na terenu je iz ugla domaćeg sastava izgledalo značajno bolje u odnosu na start utakmice. Smirenost u završnici, ali i bolja defanziva uticali su na rezultat. FMP je značajno umanjio prednost i posle 20 minuta igre na semaforu je pisalo 39:43.

FOTO: STARSPORT

Stefanović se nadao da će njegova ‘četa’ ponoviti igru iz druge deonice, međutim košarkaši FMP-a su ga ubrzo demantovali. Popularni Panteri ponovo nisu imali rešenje u ofanzivi i teško su postizali poene. Mega je zatvorila sve puteve do obruča, pa je četvrtina završena rezultatom 15:22.

Domaći su pokazali karakter i borili su se do poslednjeg napada. Ipak, FMP je ostao bez željenog rezultata, dok je Mega upisala još jedan trijumf na vrućem gostovanju.

Heroj Mege bio je Boriša Simanić. Krilni centar je briljirao u Železniku. Simanić je ubacio 15 poena, a doprineo je i sa 11 uhvaćenih lopti. Cerovina i Jović su dodali po 11 poena.

Džons je nastavio da pokazuje koliko je isplativo pojačanje za Pantere. Amerikanac je postigao 21 poena, skok i pet uspešnih dodavanja. Radonjić se istakao sa 17 poena, pet skokova i dve asistencije, a Danilo Tasić je susret završio sa učinkom od 13 postignutih poena, dve uhvaćene lopte i jednim uspešnim proigravanjem saigrača.

FMP već 3. feburara putuje u Laktaše, gde će u 19. kolu ABA lige odmeriti snage sa ekipom Igokee. Megu očekuje izuzetno težak zadatak, jer u narednoj utakmici dočekuju aktuelnog šampiona, Crvenu zvezdu. Derbi predstojećeg kola na programu je 5. februara.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter