0
Fudbal

FOTO: @CAF_Online

KRAJ ODISEJE GAMBIJE: Poznat prvi polufinalista, domaćin ima strašan tandem! (VIDEO)

Objavljeno: 29.01.22 u 19:49

‘Neukrotivi lavovi’ prvi polufinalisti turnira

Selekcija Kameruna, koja je inače i domaćin ovogodišnjeg Afričkog kupa nacija, okončala je fudbalsko putovanje Gambije u četvrtfinalu turnira. Kamerun je celu utakmicu dominirao i stvarao šanse ali u prvom poluvremenu je izgledalo kao da nominalni domaćin može da izdrži pritisak. Ipak u nastavku se tempo ‘Lavova’ samo još više pojačao.

Najpre je zvezda Liona i najbolji strelac grupne faze ovogodišnje Lige Evrope Karl Toko Ekambi postigao gol glavom na centaršut Faija u petom minutu igre u nastavku, da bi samo sedam minuta kasnije na asistenciju Hongle još jednom tresao mrežu golmana Babukara Gajea.

Nestvarno zvuči podatak da su svih 11 golova na ovom turniru za ‘Neukrotive lavove’ postigla samo 2 igrača, Vinsent Abubakar koji je postigao šest i današnji dvostruki strelac Karl Toko Ekambi koji je sada na cifri od pet golova. Oni su drugi najuspešniji tandem u istoriji takmičenja, a sada im fali samo jedan pogodak da stignu rekord dvojca nekadašnjeg Zaira (današnji DR Kongo) koji je postavljen davne 1974. godine.

Gambija može da bude izuzetno zadovoljna svojim prvim nastupom na Afričkom kupu nacija, a zanimljivo je da ova zemlja sa krajnjeg zapada Afrike ima samo 2 miliona stanovnika, gotovo 13 puta manje od današnjeg rivala. Kamerun u polufinalu čeka bolje iz duela EgipatMaroko koji je na rasporedu u nedelju od 16 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter