1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

CRVENO-BELI ODLUČILI DA NAPRAVE NOVOG KOLAROVA: ‘Ponosan sam zbog novog ugovora! Bilo je teško, nisam bio čist u glavi!’

Objavljeno: 29.01.22 u 20:50

Talentovani Radulović željan dokazivanja u Zvezdinom dresu!

Još od ‘malih nogu’ uspeo je da skrene pažnju na sebe. Levonogi as o kome se već dugo priča u fudbalskom svetu, ostvario je brojne uspehe u omladinskim kategorijama Crvene zvezde. Veoma mlad je dobio šansu u prvom timu, a onda je sa pozicije krilnog napadača ‘prebačen’ na mesto levog beka.

Crveno-beli nisu uspeli da u svoje redove dovedu Aleksandra Kolarova, ali odlučili su da iskoriste ‘bogatstvo’ iz svoje škole. Želja aktuelnog šampiona Srbije jeste da od Andrije Radulovića napravi igrača sa karakteristikama spomenutog dugogodišnjeg reprezentativca naše zemlje.

Radulović se nalazi na pripremama u Turskoj, a za  ‘Telegraf govorio je o brojnim temama koje su vezane za njegovu karijeru i dalji razvoj.

-Ranije sam igrao to desno i levo krilo, sada sam malo nazad. U ofanzivi je to ista pozicija, samo što malo zahtevnije u defanzivi i treba više da se vraćam. Imam slobodu, cela leva aut linija je moja. Sviđa mi se, nisam očekivao da će biti baš ovako. Ali ova formacija i rad mi se baš sviđaju. Nadam se da ću dobiti šansu da igram što više – rekao je Radulović, a zatim otkrio da je o novoj poziciji pričao i sa generalnim direktorom, Zvezdanom Terzićem.

-I direktor mi je rekao da me ozbiljno vidi na toj poziciji, da misli da je najbolja za mene. Ja svaki dan razmišljam o tome, baš gledam i utakmice Kolarova. Kako je to on nekada radio. Slični smo igrači i voleo bih da napravim karijeru kao on.

Težak period ostao je iza mladog Radulovića. Andrija je prethodne zime zbog jednog nesporazuma prekomandovan u omladinsku selekciju, a prvi deo aktuelne sezone proveo je u Grafičaru. Ipak, u momentima kada se očekivalo da će potražiti novi angažman, Radulović je potpisao novi ugovor sa aktuelnim šampionom Srbije.

-Zadovoljan sam i preponosan što sam potpisao taj novi ugovor do 2025. godine i što sam ponovo sa prvim timom na pripremama. Iza mene je bio jedan jako težak period, nisam igrao fudbal šest meseci. Drago mi je što sam se vratio i pokušavam da se nametnem na treninzima i iz utakmice na utakmicu i da doguram do startne postave.

Andrija Radulovic Kup Srbije Crvena Zvezda – Zlatibor Beograd Srbija Belgrade, Serbia, 16.11.2020. photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

– Nisam bio baš ‘čist’ u glavi u tom periodu, baš je bilo nekako teško. Mislio sam da se nikada neću vratiti na ovaj pravi put, ali eto nekako sam uz pomoć familije uspeo sve to da prebrodim i sada želim da postanem još jači i da krenem u nove izazove – istakao je Radulović i dodao:

– Iskreno, nisam bio nešto zadovoljan ni ovim igrama u prethodnih šest meseci u Grafičaru. Svestan sam da je to bilo posle jedne druge pauze, ali opet me to nije zadovoljavalo. Mislim da mi je prijao ovaj odmor od 20 dana tokom zime. Bio sam kući sa porodicom, očistio sam glavu, pričao sa njima svaki dan, trenirao naporno sa htenjem da dođem i pokažem šta znam. Mislim da sam od tada sav svoj’ kako bi se reklo.

Mladi as crveno-belih otkrio je da je poseban uticaj na njega imao razgovor sa Dejanom Stankovićem.

– Rekao mi je da je meni najveći problem bila glava i da je našao za mene novu poziciju. Da misli da bi meni to najbolje odgovaralo, da imam sve predispozicije za to. Video sam da veruje u mene i to mi je potiv da radim još jače – istakao je Andrija Radulović, u razgovoru za ‘Telegraf‘.

 

0
0

1 Komentara

  1. “a zatim otkrio (Radulović) da je o novoj poziciji pričao i sa generalnim direktorom, Zvezdanom Terzićem”. To je osobito važno! Jer “čovek sa tompusom” je vrlo kompetentan, iz njega zrači iskustvo! Setimo se samo koliko je dobrih odluka donosio za proteklih devet godina, dovodeći sjajne afričke “kapitalce”, kojima je svima našao pravu poziciju! Setimo se samo sjajnih Parkera, Onjila, Mbođa, Rikardinja, Vereda, Moučea, Ruiza, Salamure, Frimponga, Žandera, Tomanea, Kanjasa, Bakajoka, Rišaira, Dionija, Sanoga, Boaćija, Kange, Bena, Van la Pare i još pedesetak njih iz raznih savanna Afrike, koji su ostavili velikog traga (ali na blagajni Zvezde)! I što je vrlo interesantno, svi oni su iz Zvezde otišli uz dobre transfere u evropske klubove! Koliko je samo Zvezda basnoslovno zaradila na njima! Zato, moj savet je Raduloviću da posluša stručna mišljenja “mistera” i “čoveka sa tompusom” i preorijentiše se sa mesta krila na mesto beka i onda može karijeru obesiti mačku o rep!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter