0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

VELIKO IZNENAĐENJE U HRVATSKOJ: Šorter presudio Igosima!

Objavljeno: 28.01.22 u 21:54

Split prekinuo seriju od osam uzastopnih poraza!

Šenon Šorter je heroj ekipe Splita! Amerikanac je u redove hrvatskog kluba stigao iz turskog Ajfona, a ubrzo je postao lider ekipe. Split je u okviru 18. kola ABA lige, upravo na ‘krilima’ fenomenalnog Amerikanca, napravio veliko iznenađenje i savladao ekipu Igokee. Domaćin je slavio rezultatom 89:77.

Ekipa Srđana Subotića u petak je prekinula neslavan niz od osam uzastopnih poraza. Split se u ovom trenutku nalazi na 13. poziciji,ima identičan broj pobeda kao Krka, ali i utakmicu više u odnosu na tim iz Novog Mesta koji je na začelju tabele.

Domaćin je bio bolji rival u prvom poluvremenu. Nakon 20 minuta igre Split je imao 11 poena prednosti (47:36), pa su košarkaši u žutim dresovima mirne glave mogli da se odmore tokom naduže pauze.

Bilo je jasno da izabranici Dragana Bajića žele preokret! Igokea je izašla na teren sa jasnom namerom – da opravda ulogu favorita i spreči izennađenje. Igosi su zaigrali bolje u trećoj četvrtini i smanjili su zaostatak na -6. Ipak, gostujući sastav nije imao dovoljno snage za potpuni preokret, a domaći su bili odlični u finišu utakmice.

Spomenuti Šenon Šorter je briljirao! Amerikanac je Split predvodio do trijumfa sa učinkom od 28 ubačenih poena, četiri skoka i šest uspešnih dodavanja. Pratili su ga Bajo i Barič sa 14, dok je Kovačević dodao 12 poena.

U ekipi iz Laktaša istakao se Marko Jošilo sa 17 poena, tri uhvaćene lopte i četiri asistencije. Zapaženu ulogu u gostujućem sastavu imali su Ilić i Robinson sa po 14 poena. a dvocifren je bio i Aleksa Radanov sa 10 poena, skokom i tri asistencije.

Ekspedicija Splita u narednom kolu putuje u Zagreb, gde ih očekuje hrvatski derbi sa ekipom Cibone. Utakmica je na programu 5. februara, a Igokea će dva dana ranije ugostiti FMP.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter