0
Domaći fudbal

Srdjan Mijailovic i Milos Jojic Super liga Srbije, superliga, Partizan - Cukaricki Belgrade, Serbia, 5.12.2020. Decembar 5. 2020. photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

‘NEMA TU ŠTA DA SE KRIJE’: Srđan Mijailović priznao da ga je iznenadio poziv Partizana – evo šta treba da se desi da bi napustio Banovo brdo!

Objavljeno: 28.01.22 u 15:06

Srđan Mijailović je bez ikakve dileme jedan od najboljih pojedinaca Čukaričkog u dosadašnjem toku polusezone.

Zbog toga i ne čudi interesovanje brojnih klubova za iskusnog defanzivnog vezistu, sa sada već zavidnim inostranim iskustvom. Povratkom u srpski fudbal i sjajnim partijama u dresu tima sa Banovog brda Mijailović je ponovo skrenuo pažnju na sebe, a o svom izboru posle turskog Kajzerija i ruskog tima krila Sovjetov, Srđan govori u superlativima.

Drago mi je da sam pogodio sa izborom kluba. Pre svega, Čukarički igra dobar fudbal, a ja sam samo deo ekipe. Moje je da pomognem koliko mogu. Moramo da nastavimo u tom ritmu. Prijaju mi pohvale, ali ne razmišljam o individualnom učinku. Naše je da izborimo plasman u Evropu, ali moramo budemo još bolji na proleće – kazao je Mijailović.

Srđan je bio konstantno u medijima zbog mogućeg prelaska u Partizan, a posebnu dimenziju svemu tome dala je činjenica da je bivši igrač Crvene zvezde.

Pokušao sam da se distanciram od svega toga, maksimalno sam bio mislima u Čukaričkom. Jednostavno, moj posao je da se bavim fudbalom. Znam da je Partizan kontaktirao moj klub, zvali su i mene, nema tu šta da se krije. Da bih promenio sredinu, mora da dođe ponuda koja bi zadovoljila i mene i moj sadašnji klub. Meni je u Čukaričkom prelepo, već sam nekoliko puta naglasio da je ovo klub u kojem se najbolje osećam u dosadašnjem toku karijere. Saigrači i stručni štab su, da ne preteram, savršeni. Sve se poklopilo, prelepo mi je, glavom sam ovde i radim maksimalno.

Da li vas je iznenadio poziv Partizana?

Iskreno, iznenadilo me je sve to, ali je ostalo na tom pozivu. Ponavljam, ukoliko i Čukarički i ja budemo zadovoljni, kad dođe neka ponuda od drugog kluba, sešćemo i razgovaraćemo. Prvi meč u prolećnom delu sezone Čukarički će igrati protiv Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“.

– Prve utakmice su najteže. Na nama je da se dobro pripremimo, da dobro uđemo u tu utakmicu. Probaćemo da poremetimo planove Zvezdi, da osvojimo bod ili tri. Igramo samo za nas, ne zanimaju nas drugi, i tako će biti u svakoj utakmici. Ne mislim uopšte da ćemo biti rasterećeni, imamo i mi svoje planove, želimo da osvojimo što više bodova u nastavku šampionata. Čeka nas i žestok ritam u plej-ofu, na nama je da se maksimalno borimo.

Pohvalio je Mijailović i svoj nekadašnji klub, koji je aktuelni prvak, a u prethodnom periodu sjajno igra u Evropi.

– Drugačije je bilo nego pre deset godina, kad sam nosio dres Crvene zvezde. Drago mi je da se klub stabilizovao, da ostvaruje dobre rezultate. Vidi se i po sjajnom igračkom kadru da sve ide na bolje. Partizan i Crvena zvezda su trenutno bodovno daleko ispred ostatka Super lige.

Mijailović ipak ne smatra da je razlika u kvalitetu baš tolika.

Iskreno, ne mislim da je tolika razlika između večitih rivala i ostatka lige. Ima i u drugim ekipama dobrih igrača. Jednostavno, imamo mnogo mladih igrača, momci još nemaju dovoljno iskustva, ali će i to doći vremenom. Probaćemo da ih ugrozimo u drugom delu šampionata. Zvezda nas je zasluženo pobedila jesenas, protiv Partizana nismo imali ni sreće.

Kad već pominje mlade igrače, Mijailović je otkrio koga vidi kao naslednika u belo-crnom dresu.

Imamo baš dosta dobrih, mladih igrača, na svim pozicijama. Ima dosta potencijalnih naslednika za nas „matore“. Pogotovo za Kajevića, on treba uveliko da završi karijeru, ali bori se, ne da se još… ima i starijih od njega, na primer Belić i Puškarić, ne bih mnogo o njima. Doduše, dobri su za atmosferu. Šalim se, uvek su spremni da uskoče, mnogo pomažu i donose ekipi – kazao je Mijailović, koji je potom dodao:

– Na mojoj poziciij ima dosta momaka. Na primer, Kristijan Belić je sjajno radio u Beogradu, takođe i ovde na pripremama. Tu su Kovač, Lukić, ne treba nikog posebno da izdvajam.

Mijailović je u prvom delu sezone dobio čak sedam žutih kartona, ubedljivo najviše u Čukaričkom.

– Probaću da se sačuvam, s obzirom da su sada suspenzije daleko češće, zbog broja kartona. Protiv Metalca na primer nisam ni prekršaj napravio, a dobio sam javnu opomenu. Ne ljutim se, sudija je pogrešio, sigurno nije imao lošu nameru, dešava se…

Na kraju, Mijailović je lakonski odgovorio na pitanje do kad će biti u dresu Čukaričkog.

– Dok me direktor Matijašević ne pusti – nasmejao se iskusni defanzivni vezista i jedan od najboljih igrača Super lige Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter