0
Evroliga

Nemanja Nedovic Evroliga, Euroleague, Crvena Zvezda - Panathinaikos 30.12.2020. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

GRČKI VELIKAN PREKINUO SERIJU PORAZA: Nedović predvodio Panatinaikos do trijufma, Jović odličan na debiju! (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.22 u 23:55

Sjajno veče srpskih reprezentativaca u Evroligi!

Borba za najboljih osam u Evroligi se iz kola u kolo sve više zahuktava. Najveća uzbuđenja nas tek očekuju, a ljubitelji košarke danas su imali priliku da posmatraju duel između Panatinaikosa i Baskonije. Grčki velikan je bio bolji od sastava iz Španije, pa je utakmica u ‘OAKA‘ dvorani završena trijumfom domaćeg tima sa 75:63.

Popularni ‘Pao‘ pobedom je prekinuo niz od pet uzastopnih poraza u elitnom rangu. Bio je to tek peti ovosezonski  trijumf grčke ekipe u najkvalitetnijem evropskom košarkaškom takmičenju.

Glavne zasluge za pobedu pripadaju reprezentativcu Srbije, Nemanji Nedoviću. Iskusni bek je predvodio domaće sa 16 postignutih poena. Odličan poenterski učinak Nemanja je nadogradio sa četiri uspešna proigravanja saigrača i četiri uhvaćene lopte ispod obruča. Pratio ga je Evans sa 14 postignutih poena. Debi u dresu Panatinaikosa zabeležio je Stefan Jović, koji je doprineo sa šest poena, tri skoka i tri asistencije.

U redovima Baskonije istakao se Vejd Boldvin sa 16 ubačenih poena, četiri skoka i osam asistencija. Trener španskog tima, Neven Spahija, može biti zadovoljan i izdanjem Giedraitisa koji je postigao 12 poena i osam skokova.

Srpski košarkaši imali su sjajno veče u Evroligi. Nakon 14 poena Anđušića u dresu Monaka, 17 poena Milututinova (CSKA), Nedovića i Jovića (Panatinaikos), briljirao je i Vladimir Lučić (Bajern), koji je sa 19 poena srušio Albu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter