0
AdmiralBet ABA Liga

Marko Marinovic ABA Liga, Crvena Zvezda - Borac Cacak 19.12.2021. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

MARINOVIĆ PRED ZADAR: ‘Uz pomoć navijača do zlata vredne pobede’

Objavljeno: 27.01.22 u 14:44

Na redu je 18. runda ABA lige, a jedan do mečeva biće igran u Čačku, gde će Borac na parketu dvorane kraj Morave imati priliku da ugosti Zadar (petak, 21 čas).

U veoma dobrom raspoloženju Čačani dočekuju stare znance iz ex-Ju perioda. Naime, u minulom kolu Borac je u prestonici stavio tačku na negativan niz, kada je savladao Megu (85:91).

– Iza nas je fenomenalna utakmica. Svi igrači su bili veoma požrtvovani, pokazali su karakter i nisu se predali kada se lomio meč. Na kraju smo nagrađeni pobedom. Ponosan sam na igrače, zastao je Marinović, a onda produžio izlaganje.

– Ipak, sezona nije gotova. Ne možemo puno da slavimo pobedu nad Megom, kao što ne smemo ni da tugujemo za nekim porazima. Sezona se nastavlja, a pred nama je mnogo važnih utakmica, dodao je kormilar Čačana za klupski sajt.

Borac i dalje muku muči sa povredama i posledicama virusa COVID-19.

– Polako se igrači vraćaju redovnim obavezama. Imali smo mnogo problema sa koronom i povredama, a neki igrači još uvek nisu u stanju da se vrate na parket. Kao i svi, pokušavamo da to sve rešavamo u hodu. Tokom cele sezone nismo bili kompletni, a nadam se da ćemo uskoro biti. Ipak, moramo to prevazići i pružiti svoj maksimum bez obzira na sve, rekao je Marinović.

FOTO: Borac/Dusko Radisic

Naredni protivnik je Zadar, koji može da se pohvali da ima pozitivan skor u okršajima sa Čačanima.

– Zadar je prvak Hrvatske, to svi moraju da imaju u vidu. Zna da igra i pobeđuje, jer je veoma iskusna ekipa. U svom rosteru ima igrače koji su dugo na okupu i dobro se poznaju. Od promene trenera Zadar je počeo da igraja fenomenalno, tako da je zabeležio nekoliko pobeda. U ovom momentu protivnik i mi imamo isti broj pobeda i poraza. Imajući sve u vidu, očekujem čvrstu, ali zanimljivu utakmicu. Verujem da pobednik neće biti poznat do samog kraja, smatra Marinović.

Naravno, pomoć Čačana biće neprocenjiva protiv čvrstog rivala kakav je Zadar.

– Nadam se da će dvorana biti izuzetno popunjena i da ćemo uz pomoć vernih navijača izboriti zlata vrednu pobedu. Verujem da će ljudi u gradu prepoznati napore koje mi ulažemo. Ne tražim alibi, ali nije lako. Zbog toga smatram da je lep povod da dvorana u petak veće bude dobro popunjena. Dolazi nam u goste tim iz Zadra, koji je još u bivšoj Jugoslaviji važio za jedan od najkošarkaškijih gradova u zemlji. Pored Čačka, naravno. Tako da će pojedinci moći da se podsete starih vremena. Sve u svemu, očekujem jednu zanimljivu utakmicu, završio je Marko Marinović Malina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter