0
Boks

FOTO: BSS

EPICENTAR SVETSKOG BOKSA JE U SOMBORU: 11. Kup nacija okupio 143 bokserke, evo gde možete da gledate finalne mečeve! (FOTO)

Objavljeno: 27.01.22 u 12:00

Grad zelenila, grad sporta, prelepe arhitekture, grad sa kojim se Srbija ponosi trenutno je epicentar svetske boks scene.

U 11. izdanju Kupa nacija, tradicionalnom turniru iz kalendara Evropske bokserke konfederacije (EUBC) u ženskom boksu Sombor je ugostio 143 takmičarke iz 18 zemalja, među kojima i tri koje su van okvira Starog kontineneta: Alžir, Kazahstan i Sijera Leone. Kroz gradsku halu “Mostonga” od 25. do 30. januara 2022. prodefilovaće čak 40 ruskinja, 18 Grkinja, 16 Mađarica, kao i 25 reprezentativki Srbije među kojima i naše najbolje bokserke: učesnica Olimpijskih igara u Tokiju Nina Radovanović, Jelena Zekić, Nataša Šandrina, Sandra Maran, Milena Matović, Sara Ćirković koje su uspešno savladale prepreke u kvalifikacijama i ostvarile plasman u polufinale.

FOTO: BSS

Organizator ovog izuzetno važnog turnira, koji je ujedno prvi kontrolni u 2022. uoči dolazećeg Prvenstva sveta za žene koje je zakazano za mesec maj su BK Sombor, pod pokroviteljstvom Grada Sombora i u partnerstvu sa Bokserskim savezom Srbije.

FOTO: BSS

Ovo je već peta godina za redom kako Somboru ukazuju čast da bude domaćin jedne ovakve višednevne manifestacije, pa se može reći da je poprimilo tradicionalni karakter. Boks se u ovom gradu brzo razvija, zahvaljujući razumevanju i viziji gradonačelnika Antonija Ratkovića i neumornom bokserskom entuzijasti Stojanu Kneževiću.

FOTO: BSS

U ovoj takmičarskoj nedelju u celom svetu kada je u pitanju plemenita veština nema brojnijeg takmičenja, kako po pitanju broja učesnica, tako i zemalja i zato je 11. Kup nacija u Somboru epicentar svetskog boksa. Svečanoj ceremoniji otvaranja prvog velikog turnira na svetskoj sceni u kalendarskoj 2022. prisustvovali su gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, ambasadorka Alžira, njena ekselencija Fatah Mazrah, uz predstavnike ambasada BiH i Hrvatske. Iz ambasade BiH prisustvovali su Dragiša Delić ministar – savetnik, konzul Miroslav Kojić i iz generalnog konzulata Hrvatske Ivan Rukavina, konzul savetnik.

Finalne mečeve, u subotu i nedelju, direktno će prenositi kanal Arena Fight. Ulaz na Kup nacija je besplatan, turnir se održava u skladu sa svim propisanim epidemiološkim merama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter