0
Fudbal

FOTO: Privatna arhiva

BIVŠI FUDBALER ZVEZDE NASTAVLJA KARIJERU U GRČKOJ: Poručuje navijačima da ne brinu i da će titula biti crveno-bela!

Objavljeno: 27.01.22 u 22:23

Vreme je za nove izazove.

Nakon odličnih igara u Kazahstanu, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Nenad Gavrić, vrlo brzo je pronašao novi angažman. U pitanju je grčki velikan Ksanti, koji se trenutno nalazi u drugoj ligi, ali uz očekivanja da već seldeće sezone ponovo bude među najboljim klubovima u toj zemlji. On je u razgovoru za Blic otkrio kakva su mu očekivanja i želje u novom klubu.

Došao sam ovde jer se tim bori za ulazak u Superligu Grčke. Pre svega što je to za mene novi, veliki izazov. Biće velika borba pored Verije i Larise, ali daćemo sve od sebe da to ostvarimo. Prezadovoljan sam sa uslovima, naročito načinom na koji su me prihvatili. Ksanti je veliki klub u Grčkoj i zaslužuje povratak u Superligu gde mu je i mesto, a verujem da ću posle dobrog perioda u Kazahstanu nastaviti da pružam partije, počeo je Gavrić.

Fudbal-Friendly match-Prijateljski mec
Crvena Zvezda V Mordovia Saransk
Nenad Gavric (L)
Beograd, 12.07.2015.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Gavrić je potom odgovarao na pitanje o svojim igrama u Kazahstanu, gde je ostavio veoma dobar utisak.

I u tom segment sam veoma zadovoljan. Pošto sam došao u toku sezone, generalno nisam imao priliku da se bolje upoznam sa ekipom, ali mogu biti zadovoljan jer sam na sedam utakmica postigao dva gola i dva puta bio asistent. Nije loša brojka, ali kada ja gledam svoj učinak mislim da uvek može bolje.

Potom je nekadašnji Zvezdin fudbaler otkrio koliko zapravo zna o grčkom fudbalu.

Nikada nisam igrao u Grčkoj, a ovo mi je tek drugi mandat u inostranstvu. Kada sam bio član Zvezde igrali smo meč protiv bratskog kluba Olimpijakosa u Beogradu i to je bio jedini put da sam se susreo sa nekim grčkim timom. Što se tiče Ksantija, mogu da kažem da je veoma organizovan klub u bilo kom segmentu, od terena do recimo uslova za oporavak igrača, što je zapravo i najbitnije kada je fudbal u pitanju. Borba će biti neprestana, imamo pored nas nekoliko jakih rivala, ali verujem da ćemo mi prvi kroz cilj.

Fudbal-UEFA Europe League-First qualifying round, Second leg
Kairat (Kazakhstan) v Crvena Zvezda
Nenad Gavric (C) and Petar Orlandic
Almaty, 09.07.2015.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Za sam kraj, prokomentarisao je i aktuelnu situaciju u Crvenoj zvezdi. Šampion Srbije je doveo nekoliko pojačanja i deluje da će svom snagom napasti novu titulu, a Gavrić otkriva njegova očekivanja.

Nema sumnje da su doveli velika pojačanja. Pićini je doživeo tu lakšu povredu, ali “sreća u nesreći” je što se to desilo na početku priprema, pa će imati vremena da se oporavi. Sa druge strane, stigao je Ohi, mašina za golove, a verujem da će samo nastaviti svoj rafal iz Norveške. Ne mogu, a da ne kažem i to da su crveno-beli dobili još jedno veliko novo-staro pojačanje ostankom Slavoljuba Srnića, koji mnogo znači za ekipu. Zvezdaši, ne brinite se, titula će biti crveno-bela. Prethodni put kada sam davao intervju rekao sam da će Srbija otići na Mundijal pre Portugala i pogodio sam, neka tako bude i ovaj put, zaključio je Gavrić uz osmeh.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter