0
Domaći fudbal

Marko Ivezic Superliga, Super Liga, Vozdovac - Cukaricki 5.11.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

VOŽDOVAC OSVETIO CRVENU ZVEZDU – SAVLADAN JE MARIBOR: Ivezić pogodio za pobedu, treneri zadovoljni!

Objavljeno: 26.01.22 u 15:11

Zaslužena pobeda Zmajeva.

Fudbaleri Voždovca u drugoj proveri u Turskoj savladali su slovenački Maribor rezultatom 2:1 (1:1). Pobedonosni gol za Zmajeve postigao je Marko Ivezić u 52. minutu, koji se time iskupio za auto-gol u 11. minutu dok je izjednačenje pred kraj prvog dela igre doneo mladi Miloš Pantović.

– Zasluženo smo pobedili, odigrali smo zaista jednu dobru utakmicu. Moglo je sigurno da bude i ubedljivije, imali smo još dve-tri izgledne šanse. Dobro smo odrađivali visoki pritisak, uzimali smo loptu na protivničkoj polovini, imali smo dobar završni pas ali je nedostajalo malo više koncentracije da postignemo još neki gol. Utakmica je poslužila svrsi, kako sa fizičkog tako i sa taktičkog aspekta. Ulazimo lagano u završnu fazu priprema, čeka nas još jedna utakmica ovde, potom još jedna u Srbiji protiv TSC-a i spremni smo za nastavak prvenstva, rekao je prvi asistent Aleksandra Linte, gospodin Nemanja Kaćanski.

Zmajevi su drugu kontrolnu utakmicu otvorili ofanzivno. Iako je Maribor dan pre odigrao nerešeno protiv Crvene zvezde, kombinovani sastav podjednako je bio dobar za proveru forme.

Lasickas i Vujinović posebno su se istakli visokim presingom. U jednom od takvih napada Litvanac je izvojevao slobodan udarac sa dvadesetpet metara koji je rezultirao javnom opomenom gostiju u ranoj fazi, odličnim centaršutem, ali bez opasnosti po gol.

Marko Ivezic Super liga Srbije Superliga, Vozdovac – Vojvodina 7.12.2021. Beograd Srbija (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Sa druge strane jedinica na golu Voždovca u ovoj utakmici, novajlija Vukašinović sjajnom paradom sačuvao je mrežu Zmajeva i pokazao zašto je doveden na Krov. Posle obećavajućeg napada Zmajeva, u 11. minutu slovenačka ekipa povela je rezultatom 1:0 auto-golom Marka Ivezića na centaršut Selouki Malika koji je loše procenjen od strane mladog štopera.

Novu priliku za gol imao je Maribor pokušajem jedan na jedan napadača Žana Vipotnika koji je posle preciznog centaršuta sa svoje polovine pravovremeno izašao sam ispred golmana Zmajeva, ali je šutirao visoko iznad gola.

Dvojac Mijailović-Lasickas imao je najbolju šansu da zatrese mrežu Maribora u 21. minutu kada je mladi bek prošao po desnoj strani, a Litvanac bio najbliže golmanu protivnika koji je neposredan šut po zemlji rukom odbranio poslavši loptu u korner.

Deset minuta kasnije sjajna akcija u režiji Vujinovića. Crnogorski reprezentativac sjajno je uposlio Mašovića, ovaj centrirao za Lasickasa ali je opet njegov šut pretio golman protivnika. Još jednom istakao se golman Voždovca, Vukašinović, kada je novu gotovo već viđenu loptu u golu izblokirao na udarac Vipotnika.

1:1! Uputio je precizan pas Purtić iz sredine ka Mijailovuću koji je odmah uputio centaršut gde je na dobijenu naleteo mladi Pantović i iz okreta matirao golmana Maribora u 37. minutu.

Na pauzu se otišlo nerešenim rezultatom.

Super liga Srbije Superliga, Vozdovac – Vojvodina 7.12.2021. Beograd Srbija (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Drugo poluvreme Aleksandar Linta počeo je sa jednom promenom, umesto asistenta Marka Mijailovića u igru je ušao iskusni Filip Stanisavljević.

Zmajevi su sjajno otvorili drugo poluvreme! Odličnom dugom loptom iz odbrane Purtić je uposlio Lasickasa koji je uz dupli pas sa Stanisavljevićem centrirao za Vujinovića koji je sjajno šutirao glavom, ali je golman poslao loptu u korner. Iz tog centaršuta ponovo sjajnog Purtića, loptu je glavom, ovoga puta u protivničku mrežu ”zakucao” Ivezić za vođstvo od 2:1 u 52. minutu.

Od 60. minuta postavu Voždovca činili su: golman Blagojević, Ćorković, Damjanović, Đorđević, Lasickas, Blagojević A, Ajdinović, Stajković, Stanisavljević, Keita i Stoisavljević. Po izlasku Stefana Hajdina, kapitensku traku preuzeo je Filip Stanisavljević.

Do kraja utakmice u igru se još vratio strelac prvog gola za Zmajeve, mladi Miloš Pantović. U defanzivnim zadacima posebno se istakao mladi Mateja Đorđević, takođe jedan od novajlija u timu Voždovca.

Pretili su Zmajevi po bokovima preko hitrog Stajkovića i Keita, ali je rezultat na kraju ostao nepromenjen, čime je zabeležena prva pobeda na pripremama u Antaliji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter