0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

NOVA PROVERA BRĐANA: Remi Čukaričkog i Mure u drugom kontrolnom meču

Objavljeno: 26.01.22 u 18:55

Čukarički je odigrao vrlo dobar meč protiv Mure, ekipe koja je ove sezone učestvovala u grupnoj fazi Lige konferencija.

To se nije do kraja potvrdilo kroz rezultat, s obzirom da pobednika nije bilo – 1:1. Brđani su bili vrlo dobri u prvom poluvremenu i sasvim korektni u drugom delu igre. To je u najkraćem rezime drugog pripremnog meča Čukaričkog u Antaliji.

Dobro su belo-crni delovali u prvom poluvremenu. Podatak da su izveli čak osam kornera do 20. minuta meča najbolje govori o njihovoj dominaciji. Slovenački klub imao je i dosta sreće, posebno kad je Rakonjac pogodio stativu u devetom minutu. Roganovićeve lopte „imale su oči“, ali izostao je završni udarac.

FOTO: FK Čukarički

Svoj dan imao je i Zalokar, golman Mure, koji se istakao u nekoliko navrata. Šut Puškarića glavom sjajno je izvukao iz gornjeg levog ugla. U jeku napada Čukaričkog, Slovenci su došli do vođstva. Slabiju intervenciju golmana Petrovića iskoristio je Mulahusejnović i neometano sa nekoliko metara plasirao loptu u prazan gol.

To nije uticalo na ekipu Saše Ilića. Nastavili su sa napadima Beograđani i nagrada za to stigla je u 34. minutu. Maestralan potez Kajevića izbacio je kompletnu odbranu Mure, a akciju je evrogolom krunisao Rakonjac, koji je pritom izbegao ofsajd zamku. Mladi napadač uhvatio je volej sa desetak metara i zakucao loptu u gol rivala. Drugi deo igre donelo je daleko izjednačeniji meč. Igrači Mure su pokazali da nisu slučajno pobedili Totenhem u Lige konferencija.

FOTO: FK Čukarički

U jednom minutu došli su do tri šanse, ali Nemanja Belić je maestralnim odbranama sačuvao mrežu. Usledio je odgovor Čukaričkog, ali šutevi Čolovića i Kempbela završili su zamalo pored stative. Poslednji zanimljiv momenat na meč bio je udarac Rogana koji je završio iznad prečke gola Mure. Naredni rival belo-crnih je ekipa Alanije, taj meč na programu je 29. januara.

FOTO: FK Čukarički

Čukarički – Mura 1:1 (1:1)

Stadion: “Mardan”. Sudija: Mehmet Čelik (Turska). Strelci: 0:1 – Mulahusejnović u 20, 1:1 – Rakonjac u 34. minutu.

ČUKARIČKI (prvo poluvreme): Petrović, Stevanović, Obradović, Puškarić, Roganović, Belić, Čolić, Ajdar, Janković, Kajević, Rakonjac. (drugo poluvreme): Belić, Roganović, Drezgić, Tanasijević, Tošić, Mijailović, Lukić, Kempbel, Čolović, Miladinović, Spasojević.

MURA: Zalokar, Karamarko, Cipot, Gorenc, Pucko, Ouro, Beganovič, Breznik, Kozar, Bobičanec, Mulahusejnović. Igrali su još: Lotrič, Đerđek, Balažic, Cipot, Kous, Šturm, Maruško, Horvat, Cipot T, Kasalo, Klepač.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter