0
Košarka

FOTO: Twitter: LosAngelesLakers/Screenshot

NEVEROVATNA NOĆ U VAŠINGTONU: Istorijski preokret Klipersa, Sakramento na -53! (VIDEO)

Objavljeno: 26.01.22 u 08:32

Zaista neverovatno veče je iza nas u najjačoj ligi sveta

Nikola Jokić je odigrao sjajnu partiju, Nemanja Bjelica upisao dabl-dabl, ali i pored toga u večeri iza nas je bilo fantastičnih utakmica. Klipersi su napravili preokret za pamćenje, Sakramento je doživeo najubedljiviji poraz u poslednjih 30 godina, a LA Lejkersi pobedili na godišnjicu smrti legendarnog Kobija Brajanta.

Vizardsi su u završnici prvog poluvremena imali ogromnih 35 poena prednosti , ali su gosti iz Kalifornije neverovatno dobro odigrali drugo poluvreme i napravili čak 41 razlike u tom periodu igre i utakmicu dobili 115-116. Vizardsi su u poslednju četvrtinu ušli sa plus 17 , međutim, ni to im nije bilo dovoljno protiv oslabljenih Klipersa. Amir Kofi je bio najefikasniji za tim iz LA sa 29 poena, a Kenard je dodao 25 uz 8 skokova i 6 asistencija. Za ekipu iz prestonice poslovično najbolji Bredli Bil sa 23 poena, 9 skokova i 6 asistencija, dok je Kajl Kuzma ubacio 19 poena i uhvatio 12 lopti.

Ovo je istorijsko veče za NBA ligu jer je tim iz Kalifornije napravio drugi najveći preokret u istoriji iste, i samo poen su ostali kratki od najvećeg preokreta ikada, Jute protiv Denvera (36 poena prednosti imao je tim iz Kolorada) davne 1996.

Boston je protiv Sakramenta ostvario najubedljiviji trijumf u istoriji franšize od neverovatnih 53 poena razlike – 128-75. Seltiksi su već posle prvog perioda imali ogromnih 25 poena viškam, rezultat je bio 38-13.Džejson Tejtum je predvodio svoj tim još jednom sjajnom partijom sa 36 poena, za tri je šutirao 7/14, 4 skoka i 6 asistencija, a Džejlen Braun je ubacio 30  poenauz 10 skokova. U četvrtom uzastopnom porazu Kingsa Badi Hild je zabeležio 11 poena i deluje kao da Kraljevi neće skoro videti plej of a poslednji put su tamo nastupali 2006. godine.

Još jedna ekipa iz Kalifornije je uspela da dođe do trijumfa. Naime, LA Lejkersi su na istočnoj obali savladali Bruklin 96-106, i tako pobedili na drugu godišnjicu smrti košarkaške legende Kobija Brajanta. Lejkersi su u drugom periodu igre napravili ključnu prednost i  došli su do 14 poena prednosti i održavali je do kraja. Džejms je imao 33 poena , 7 skokova i 6 asistencija, a Malik Mons 22, dok je Netse predvodio Džejms Harden sa tripl-dabl učinkom 33 poena , 12 skokova i 11 asistencija, a Peti Mils je dodao 15p. Ovo je bila 18 uzastopna utakmica Džejmsa sa 25 ili više poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter