0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

NATHO PRVI PUT POSLE BOLESTI: Izgledalo mi je kao dve godine, oduzeta mi je snaga! (VIDEO)

Objavljeno: 26.01.22 u 10:20

Bibras Natho se vratio u Srbiju nakon borbe sa anemijom

Nakon što mu je dijagnozirana anemija, nedostatak eritrocita ili hemoglobina u krvi obolelog, vezni fudbaler se vratio u rodni Izrael gde je proveo čitav tok lečenja. On je prvi put posle dužeg vremena govorio za medije, tačnije youtube kanal FK Partizan, gde se osvrnuo na bolest, period oporavka kao i dalja očekivanja. Izraelac se poslednji put našao na terenu sredinom novembra u porazu svoje reprezentacije od Austrije, pa je jako lepo bilo videti ga u timu na jučerašnjoj utakmici protiv Tikveša.

„Za druge ljude to je bilo dva meseca, ali meni je izgledalo kao dve godine. Srećan sam što mi se to desilo posle 15 godina karijere, ali ne i što je to sada. Poslednjih šest meseci sam se osećao slabije, ali nisam razumeo zbog čega. Razmišljao sam o mnogim stvarima, ali ne i o anemiji. Srećan sam jer sam našao rešenje, pošto je moglo da pređe u nešto ozbiljnije. Rešio sam to i vratio sam se jači nego ikada“, rekao je Natho.

Pričao je o problemima u prvom delu sezone:.

„Imao sam i povredu aduktora. Poslednjih godinu dana osećao sam veliku bol. Posle 60 ili 70 minuta igre osećao sam se užasno. Uz to, anemija mi je oduzela svu moć i snagu koju sam imao. Sada sam spreman ponovo da poletim“.

O periodu provedenom u domovini:

„Non-stop sam bio sa majkom. Napustio sam Izrael pre 13 godina i nisam mnogo vremena provodio tamo. Moja žena i deca su se vratila za Srbiju, ali ja sam ostao. Gledali smo filmove, jeli i pričali. Bilo je lepo, ali nisam mogao ništa da radim. Moje telo je moralo da odmara. Skoro mesec i po dana nisam radio ništa, jer sam prvo morao da rešim anemiju, a onda sam imao i operaciju. Preživeo sam traumu. Sada se moje telo oseća dobro, srećan sam, opet treniram i skoro sam u punoj snazi“.

Fudbal-FK Partizan Zimske Pripreme Season 2020-2021
Partizan v Rubin
Bibras Natkho Natho
Antalija, 21.01.2021.
foto: Starsportphoto ©

O tome kako je njemu izgledala završnica Partizanove jeseni:

„Bilo mi je čudno da gledam sa jedne strane. Ja sam se povredio, pa je i Markec, a onda i Rikardo počeo da se oseća loše. Dača nije mogao da igra dve utakmice. Počeo sam da paničim. Ali saigrači nisu odustali i ostvarili su dobre rezultate do kraja i pokazali da imamo dobru klupu. Videlo se da, ako neko ne može da igra, imamo igrače koji će da ih zamene“, završio je Natho.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter