1
ATP

FOTO: STARSPORT

LEGENDARNI AMERIKANAC ZOVE NOVAKA U MAJAMI: ‘Nije kriminalac, sve što se desilo u Melburnu je tužno’

Objavljeno: 26.01.22 u 19:51

Čuveni američki teniser pričao je o svetskom broju jedan.

Džejms Blejk, direktor mastersa u Majamiju, poručio je da se nada da će Novak Đoković igrati na tom turniru i dodao da se ne slaže sa njim oko vakcinacije, ali i da su scene koje su zabeležene u Melburnu bile tužne.

– Sve što nam sada treba je da se pojave Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Da, Đoković. Mnogi ljudi su nezadovoljni Novakom ovih dana nakon fijaska sa vizama i deportacije na Australijan openu. Nema sumnje da zaslužuje deo krivice. Ali i Tenis Australia i australijska vlada zbog lošeg postupanja u situaciji koja je izmakla kontroli. Bilo je tužno videti TV kamere i paparace kako okružuju Đokovićev auto dok je išao na saslušanja za imigraciju i videti njegove mračne fotografije na zadnjem sedištu kao da je kriminalac.

– Vidite, ja se u potpunosti ne slažem sa Đokovićevim stavom o vakcini protiv korona virusa, a njegova odluka da bude jedan od tri među 100 najboljih igrača koji su ostali nevakcinisani zasluženo donosi i veliku cenu. Nekada voljeni „Džoker“, poznat po svojim video snimcima za karaoke na Jutjubu i urnebesnim imitacijama drugih igrača, narušio je svoj imidž u očima mnogih. Ali on nije kriminalac. On je pametan čovek, jedan od najpromišljenijih kada daje intervje od svih na turu i mora da ima svoje razloge.

– Njegov status da ne bude vakcinisan nije bio problem prošle godine. Niko nije pravio pometnju kada je osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon i izgubio u finalu US Opena. Ali kada su se pooštrile granice nacionalnih država, naišao je na probleme – poručio je Blejk.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter