0
Domaći fudbal

Aleksandar Dragovic Superliga Srbije, TSC - Crvena Zvezda 16.12.2021. Srbija, Backa Topola (credit image & photo: Nikola Mitic / STARSPORT)

EVO ZAŠTO DRAGOVIĆ NIJE IGRAO PROTIV MARIBORA: Delije ne treba da brinu, austrijski reprezentativac se brzo vraća u tim!

Objavljeno: 26.01.22 u 15:55

Brzo će se oporaviti.

Fudbaleri Crvene zvezde borave u Antaliji, gde se pripremaju za prolećni deo sezone. Jedan od najstandardnijih šrafova u defanzivnoj liniji crveno-belih Aleksandar Dragović, propustio je prvi meč na pripremama iz preventivnih razloga, ali je naglasio da se dobro oseća, i da je spreman za naredni meč, koji ga očekuje već u petak.

– Dobro se osećam. Osetio sam bol u zadnjoj loži na treningu, pa sam u dogovoru sa stručnim štabom propustio prvu utakmicu, ali se već sutra vraćam u tim – počeo je Dragović.

Istakao je iskusni štoper da rezultat na pripremnim mečevima nije u prvom planu.

– Treninzi su bili dosta jaki. Svi u Crvenoj zvezdi znamo da rezultat na pripremama nije prioritet, već da je u prvom planu priprema ekipe za nastavak sezone. Očekuje nas mnogo mečeva i za svaki moramo da se spremimo dobro, kako bi dali svoj maksimum. Mislim da smo na dobrom putu.

from left Slavoljub Srnic Filippo Falco Aleksandar Dragovic El Fardou Ben Nabouhane celebrate
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Crvena Zvezda v Spartak
Beograd, 28.11.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Rekao je Dragović da su svi u ekipi svesni koji je cilj u nastavku sezone.

-Svake pripreme su teške, pa samim tim i nema mnogo vremena za zabavu. Cilj je da se što bolje spremimo za prvenstvo, jer ipak zaostajemo pet bodova, pa samim tim moramo još više da radimo nego do sada. To su pripreme, tako da ne razmišljamo toliko o tome šta je lepo, a šta ne. Svesni smo da moramo što bolje da se pripremimo, i dajemo svoj maksimum da tako i bude.

Motivisan je austrijski reprezentativac pred prolećni deo sezone, ali je i naglasio da su pobede neophodne u borbi za titulu.

-Zaostajemo pet bodova, i nemamo šta više da izgubimo. Kako ja volim da kažem, idemo na sve ili ništa i cilj je da osvojimo titulu. Očekuje nas 16 utakmica, i moramo da pobedimo na svakoj kako bi osvojili prvenstvo. Spremamo se za to i nadam se da će Bog da gleda na nas.

Aleksandar Dragovic Superliga Srbije, Vojvodina – Crvena Zvezda 7.11.2021. Novi Sad, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Osvrnuo se Aleksandar i na jučerašnji meč koji je iz preventivnih razloga posmatrao van terena.

-Videlo se da smo mnogo trenirali i da su svima teške noge. Najbitnije je da se niko nije povredio. Mladi saigrači su odigrali super drugo poluvreme, možda čak i bolje nego prvo. Ovo je tek prva utakmica i rezultat ostaje u drugom planu. Ponavljam, važno je da ne dolazi do povreda na kontrolnim mečevima.

Naglasio je Dragović da je spreman za naredne mečeve, ali i napomenuo da je važno da se niko u timu ne povredi.

-Spreman sam za tu utakmicu, i nadam se da ćemo ostati neporaženi. Rekao sam već da rezultat nije u prvom planu, već nam je cilj da se uigramo i što bolje pripremimo za prvu utakmicu u prolećnom delu, protiv Čukaričkog. Slobodno vreme provodim sa saigračima. Trudimo se da se što više odmorimo, kako bismo na narednim treninzima bili spremni. Tempo treninga je stvarno jak, pa svako vreme za odmor dobro dođe svima nama – zaključio je Dragović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter