3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ČOVIĆ PROGOVORIO: Zvezda će izneti sve finansijske izveštaje, dotakao se i podgoričkih banana!

Objavljeno: 26.01.22 u 09:49

Čović je kao i obično govorio bez pardona!

Prvi čovek KK Crvena zvezda – Nebojša Čović bio je gost u jutanjem programu TV Prva. Razgovor je počeo temom vezanom za koronavirus, jer su igrači beogradskih ‘crveno-belih’ bili masovno zaraženi u prethodnom periodu.

‘Imamo situaciju u kojoj su svi vakcinisani, čak i po tri puta, ali se obnovila korona. Imali smo 15 zaraženih, nismo trenirali, a onda . I kada dobijemo negativni test ne idemo sa treningom, već se ide na kompletna testiranja i ako prođe. Izgubilo se iz ritma, videlo se protiv Asvela, čak i delimično protiv Cedevita Olimpija. Zadržali smo pol poziciju, sa velikim šansama da ostanemo tu do kraja regularnog dela. Cilj je da odbranimo titulu u ABA ligi.’ – rekao je Čović, a potom prokomentarisao kako ozloglašeni virus utiče na regularnost samog takmičenja:

from left Nikola Kalinic Stefan Lazarevic Nikola Ivanovic Aleksa Uskokovic
Crvena Zvezda v Olympiacos Piraeus-Euroleague 2021/22
Beograd, 09.12.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

‘Apsolutno. Setite se kada je bila prva godina korone. Svako pomeranje je direktan ili indirektan uticaj na regularnost. Automatski je pala forma, menja se raspored… Jeste kako nama, tako i svima, i to je neki okvir regularnosti.’

Razgovor nije prošao, a da Čović nije ‘pecnuo’ ekipu podgoričke Budućnosti.

‘Govorimo o imidžu lige o kome smo pričali 2018. godine kada je Zvezda doživela sve što je bilo u Podgorici. Tada sam čak i od beogradskih medija bio prozivan da Zvezda to radi. Vrlo problematični su ljudi ušli u sport, da ne spominjem banane… Urušena je regularnost između klubova i ponavlja se iz sezone u sezonu. Jasno ćemo iznositi stav. Podmetnuta je priča o sukobima interesa, imamo Igokeu i Borac, Budućnost i Studenstki centar, derbi po bananama. Regionalna liga podiže kvalitet nacionalnih liga i daje prohodnost u evropska takmičenja, potrebna je, ali moraju da važe pravila fer-pleja, i finansijskog.’ – rekao je on.

Najavljuje prvi čovek Crvene zvezde da će njegov tim uskoro napraviti revolucionaran potez!

‘Objavićemo određene podatke kako se finansiramo i kakvi su okviri naših ugovora. Za poslednje četiri sezone prosečno trošili smo 2,4 miliona evra. Jedan igrač u Evroligi u nekim klubovima. Od države imamo 35, 40 odsto budžeta.’

0
0

3 Komentara

  1. Coki , ti si besramniji od mene !! Tvoja zvezdana nikad nije izgubila od fmp 2 niti od MEGAMIŠKA. Cedevitu ste opet besrmno pokrali. Potrošili 17 mil za 4 g…ti si kao ja

    0
    0
    Odgovori
  2. A zasto se igraci testiraju ako su vakcinisani? Ili mozda ipak nisu vakcinisani. A ako jesu, onda vakcinacija nema smisla jer i dalje dobijate kuronu zbog koje ne igrate. Dakle vakcinisani,jos uvek nosite maske,jos uvek mozete da dobijete kuronu, jos uvek mozete da prenesete kuronu, jos uvek se testirate. Ne vidim razliku izmedju vakcinisanog i nevakcinisanog.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter