0
Tenis

FOTO: Youtube/Screenshot

BIO JE OGROMAN TALENAT, ALI MU JE HEROIN UNIŠTIO ŽIVOT: Srpski teniser je pobeđivao najveća imena svetskog tenisa!

Objavljeno: 26.01.22 u 13:50

Prošao je kroz pakao.

Ljubitelji tenisa u Srbiji sigurno pamte mladog Nikolu Gnjatovića, koji je po mnogima bio najtalentovaniji mladi srpski teniser ikada. On je u tenisu pokušavao da uspe tokom devedesetih, ali nažalost u tome nije uspeo, a jedan od glavnih razloga je heroin. U jednom intervjuu, otkrio je i da je neko vreme radio i Jelenom Janković, uz reči da je na pojedine treninge dolazio drogiran.

Bio sam drogiran, ali nije znala. Nemam pojma kako. Nisu ljudi jednostavno znali jer sam najnormalnije obavljao poslove i to nekako ide u početku. Ali posle krećeš da se gasiš. Tek pre godinu dana sam mogao da potrčim. Ni ja ne znam da li sam se još uvek izvukao, početkom 2016. sam se poslednji put drogirao. Deca treba da budu iskrena sa roditeljima. Moj otac je eksplodirao kada je saznao. Kada sam igrao aktivno, nisam konzumirao. Vratio sam se 1999. u Srbiju kao potencijalni vojni obveznik i nisam mogao da napustim zemlju, odnosno da branim bodove iz 1998. Izgubio sam ih dosta, trebalo je da opet prolazim kroz kvalifikacije što mnogo košta, onda sam otišao u Bosnu. Tamo se desilo šta se desilo. Tu počinje pakao, počeo je Gnajtović.

Potom je otkrio da mu je rat u regionu dodatno zagorčao život. Takođe, ispričao je kako je iz dosade prvi put probao drogu, dok mu kasnije nije bilo spasa, sve do 2016. godine.

– Dogodilo se tako što smo radili u Bosni i imali jake plate po 5,6 hiljada maraka da vodimo jedan teniski klub. Radio sam sa momkom koji je bio već u problemu, a ja nisam znao šta je to. Desila se jedna sumorna kiša, padalo je sedam dana, nismo mogli da izađemo iz kuće. Ja sam probao to čudo i verujte, dovoljno je dva, tri puta da to uzmete i đavo je stavio kandže na vas. To je bio njegov predlog, nisam odmah prihvatio. Par meseci sam odbijao, a onda rekao: Ajde i ja ću da probam. Iz čiste dosade, mlada, luda glava. Totalno sam, porodica se raspala, nisam imao s kim da porazgovaram. Od 17. godine sam išao potpuno sam kroz život do današnjeg dana. Odluke sam donosio sam, kako ću da nabavim lovu, kako ću da preživim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MerkurXtip (@merkurxtip)

Gnjatović je igrao i za Dejviskup reprezentacijuSrbije, a saigrači u nacionalnom timu bili su mu Janko Tipsarević, Vemić i Tošić. Takođe, u juniorskoj konkurenciji je na jednom treningu pobedio Federera, dok je bio bolji od Safina, Gonzalesa, koji su jedni od poznatijih tenisra iz njegove generacije.

– Igrao sam i za Dejvis kup reprezentaciju Srbije protiv Turske i Maroka. Sa mnom su tada u reprezentaciji bili i Tipsarević, Vemić i Tošić. Pre toga sam, u juniorskoj konkurenciji pobeđivao Marata Safina i Fernanda Gonzalesa, a Rodžera Federera sam pobedio na jednom treningu. Nema ko mi tada nije predviđao sam svetski vrh, zaključio je nekada jedan od najvećih talenata srpskog tenisa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter