0
AdmiralBet ABA Liga

Head coach Dejan Radonjic Aba League season 2021/2022-Crvena Zvezda v KK Split Beograd, 24.09.2021. foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs ©

RADONJIĆ SUROVO ISKREN: Daleko smo od nivoa koji želimo, treba nam vremena!

Objavljeno: 25.01.22 u 16:41

Trofejni stručnjak otvoreno za medije nakon pobede u Ljubljani

Vratila se Crvena zvezda nakon dugačke pauze, odigrala dve utakmice i očekivano daleko je od prepoznatljive forme. Igrače Dejana Radonjića oduvek je krasila borbenost i neverovatno fizički naporna igra, ali nakon karantina u kom se nalazio gotovo ceo tim trebaće vremena šampionu Jadranske lige da dođe do svoje igre.

Poraz od Asvela i tesna pobeda protiv Cedevite Olimpije znak su da nešto nije kako treba u redovima ‘Crveno belih’ a toga je prvi svestan Radonjić. On je danas za medije pričao o periodu nakon karantina, prethodne dve utakmice kao i šta može da očekuje u sredu u Atini gde njegov tim čeka susret sa jednim od najboljih domaćih timova Evrolige, Olimpijakosom.

“Raspored je takav kakav jeste. Posle dva meča koja smo imali, boravka u Francuskoj i Sloveniji tu smo danas i radimo malo na oporavku, već u sredu smo u Atini“, počeo je trener Crvene zvezde i dodao:

“Ritam u kojem smo? Čeka nas još i teži raspored u nastavku sezone, tako da nećemo previše o tome“.

Na pitanje vezano za preležani koronavirus i stanje igrača rekao je sledeće:

“Situacija je takva da smo posle napornog ritma morali da budemo gotovo svi u striktnom mirovanju. Kada se sagleda sve što smo prošli u ovih mesec dana, mi smo u obavezi da budemo maksimalno oprezni, radili smo postepeno, pokušali da napravimo najbolje što je bilo moguće, sada igramo takmičarske utakmice iako naša spremnost nije onakva kakva bi trebalo da bude. Da ne pričamo o našem fizičkom statusu, stepenu uigranosti, formi… To je nešto što je evidentno da nije ni blizu onoga što možemo“.

Što se tiče pobede i stvari koje je zapazio iz Ljubljane:

“Nismo igrali dobro protiv Asvela i napravili smo mnogo grešaka, atipičnih za nas koje krasi igra sa velikom energijom. U ovom trenutku mi nemamo tu energiju, što je potpuno objektivno i nismo na tom nivou na kojem smo bili i na kojem želimo ponovo da budemo“, osvrnuo se šef stručnog štaba pa dodao:

“Protiv Cedevite Olimpije je takođe bilo stvari koje su nekarakteristične za nas. Za bolje stvari treba više treninga, vremena i utakmica. Raspored je takav da prostora za to nema, videćemo koliko će nam biti potrebno vremena da dođemo do tog nekog nivoa. Neke stvari koje su bile u igri možemo da analiziramo u pozitivnom smislu, kao na primer procenat šuta za tri poena. Generalno je utisak da nismo na nivou na kojem smo bili i eto da budem precizniji – daleko smo od toga“.

A očekivanja pred susret sa Olimpijakosom:

“U našoj situaciji nezahvalno je pričati o očekivanjima, šta bismo mogli. Još i pre Asvela sam rekao da treba da vidimo kakvi smo posle duge pauze, šta možemo. Imali smo Asvel, pa Cedevitu Olimpiju, dva teška gostovanja, tako da… O Olimpijakosu možemo da pričamo samo u superlativu. Odličan tim, igraju izvanredno, imaju dosta razloga da se nadaju pozitivnom rezultatu ove godine, da odu do završnice u Evroligi. Kao što sam rekao, mi smo primorani da razmišljamo samo o sebi, odnosno kako da prevaziđemo sve ovo na što bezbolniji način“.

Olimpijakos je ćetvrti na tabeli sa skorom 12-7, dok je Crvena zvezda na 14. poziciji sa bilansom 7 pobeda i 12 poraza.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter