1
Evrokup

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN POKLEKAO U TURSKOJ: Turk Telekom uz odlične procente zasluženo slavio – predvodio ih je bivši igrač Igokee!

Objavljeno: 25.01.22 u 19:58

Bili su bolji.

Košarkaši Partizana su u 11. kolu Evrokupa poraženi od ekipe Turk Telekoma rezultatom 85:71. Nakon lošeg prvog poluvremena, nisu crno-beli uspeli da se vrate u meč, pa je domaća ekipa uz dobre procente šuta došla do zaslužene pobede.

Košarkaši Henrika Rodla su dosta motivisanije ušli u susret nego u Beogradu pa je utakmica bila u egalu gotovo čitavu prvu četvrtinu. Početni period obeležio je sjajan šut Telekoma za 2, koji je bio na 80 procenata kao i jako loša slobodna bacanja crno-belih, samo 2/7 sa linije penala.

Druga četvrtina je počela serijom domaćina koji je otišao na plus 11 u jednom momentu, da bi se gosti iz Beograda vratili -6. Ipak Turk Telekom je dodao gas i ponovo napravio dvocifrenu razliku, koja je u jednom trenutku iznosila i +13.

from left Mathias Lessort Uros Trifunovic Dallas Moore Zach LeDay
Partizan v Mega-Aba League Season 2021-2022
Beograd, 20.01.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Pokušao je Željko Obradović da trgne svoje izabranike na startu drugog poluvremena, ali je realizacija u mnogim slučajevima izostala. Pored lošeg šuta za 3, Partizan je bio loš i sa linije penala, pre svega Lesor koji je meč završio sa 4/16.

Pripretili su crno-beli sredinom poslednje deonice, ali je vrlo brzo, njihove napade Turk Telekom uzvratio. Dolazili su domaći do lakih poena, a na drugoj strani, Partizanu je nadu davao Dalas Mur, poenima sa distance. Velika većina izgubljenih lopti gostiju, brzo se završavala kontrama domaćih, koje su lako realizovali.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Entoni Klemons sa 20 poena i 8 asistencija, dok su Terel i Džonson postigli po 15. Na drugoj strani, Partizan je predvodio Mur sa 15 poena, dok su Panter i Lesor ubacili po 14 poena.

0
0

1 Komentara

  1. Trinkijeri je sa duplo jeftinijim timom bio kaznena ekspedicija.Ovo je bezidejno i nezainteresovano.Strah me da nista osvojiti necemo

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter