0
AdmiralBet ABA Liga

from left Nikola Kalinic Stefan Lazarevic Nikola Ivanovic Aleksa Uskokovic Crvena Zvezda v Olympiacos Piraeus-Euroleague 2021/22 Beograd, 09.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

NIKOLA IVANOVIĆ: ‘Pobeda protiv Cedevita Olimpije je dobra reakcija na poraz u Francuskoj’ (VIDEO)

Objavljeno: 25.01.22 u 23:59

Ivanović je bio sjajan u odlučujućim momentima utakmice u Ljubljani!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u ponedeljak Cedevita Olimpiju, u okviru 17. kola najkvalitetnijeg takmičenja u regionu. Utakmica u glavnom gradu Slovenije završena je rezultatom 82:83. Jedan od heroja Zvezdine pobede bio je crnogorski reprezentativac, Nikola Ivanović.

-Sve se okreće na kraju krajeva. Imali smo dosta i teških poraza, međutim i neizvesnih pobeda. Znali smo koji je značaj utakmice. Mnogo bitna pobeda, na bilo koji način – istakao je Ivanović u razgovoru za Sport Klub, pa se osvrnuo na poraz od Asvela u prethodnom kolu Evrolige:

-Sami smo krivi! Istina, postoje mnogi razlozi zbog kojih smo odigrali loše energetski. Nismo možda bili u pravom ritmu, najviše jer nismo dugo trenirali pre toga. Međutim, zaista smo mogli
da pobedimo, imali smo mnogo šansi. Imali smo odbranu za pobedu i napad koji je mogao da izazove bolju reakciju, pogotovo moju. Sinoć smo pobedili i nadam se da je to dobra reakcija.

Crveno-beli naredni meč u Evroligi igraju već u četvrtak. Ekipa Dejana Radonjića putuje u Pirej, gde će odmeriti snage sa Olimpijakosom.

-Trenutno smo u situaciji u Evroligi koja nam malo stoji nad glavom. U poslednje vreme smo izgubili dosta mečeva, svi znaju i na kakav način… Bliži se plej-of i ključne utakmice, želimo da se u oba pravca vratimo na pravi kolosek. Svaka sledeća utakmica je mogućost za to. Olimpijakos je ekipa koja cilja visoko! Oni će sigurno želeti da se osvete za poraz u Beogradu. Prvi ovosezonski međusobni duel smo odigrali kvalitetno, kontrolisali smo igru. Ipak, imali smo i greške koje želimo da ispravimo. Nadam se da ćemo uspeti da se vratimo, pogotovo u taj energetski ritam i zaigramo barem na decembarskom nivou – poručio je Nikola i opisao je period kada su zbog COVID-19 virusa košarkaši  Crvene zvezde u skraćenom sastavu trenirali u hali ‘Aleksandar Nikolić‘.

-Nas je bilo samo četvrotica. To što smo uradili, bilo je individualno uglavnom. Trčanje, terena, šuterski trening… Čekali smo da nam se pridruži ostatak ekipe – zaključio je Ivanović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter