0
Košarka

FOTO: Screenshot

KUDA IDE SRPSKA KOŠARKA?: Mlada košarkašica pljunula rivalku, a roditelji su sve to posmatrali sa tribina! (VIDEO)

Objavljeno: 25.01.22 u 12:20

Ovakvim stvarima nije mesto u sportu.

Igrala se utakmica kadetske lige za devojke između Crvene zvezde i ART Basketa kada se dogodio jedan incident koji je zgrozio čitavu Srbiju. Naime, mlada košarkašica Milica Savić je prilikom jednog konflikta pljunula svoju protivnicu Jovanu Jevtović.

Zbog tog skandala, KKŽ Crvena zvezda izdao je saopštenje koje Vam prenosimo u celosti:

– KKŽ Crvena zvezda mts ogorčen nakon jučerašnjih dešavanja na utakmici kadetske Triglav lige, Crvene zvezde i ŽKK ART Basket, primoran je da se na ovaj način obrati srpskoj košarkaškoj javnosti u Srbiji i postavi pitanje „KUDA IDE SRPSKA KOŠARKA“?

Na pomenutoj utakmici kadetske lige koja je odigrana u nedelju u dvorani „Basket Siti“, igračica ekipe ŽKK ART Basket M.S. PLJUNULA JE igračicu Crvene zvezde J.J. u prisustvu sudija, gledalaca, roditelja i košarkašica. I tu svaka dalja priča staje!

Pljuvanje kao čin pokušaja poniženja jednog ljudskog bića, kao nešto što predstavlja odsustvo bilo kakvog sportskog duha (koje se vrlo retko dešava čak i u seniorskim okvirima), „izvela“ je DEVOJČICA OD 15 GODINA, a što je još poraznije, za nešto što je odsustvo kućnog i bilo kakvog drugog vaspitanja, koje je „donela“ iz kuće, kluba, sredine u kojoj je rasla, nije sankcionisana od strane sudija i delegata bilo kakvom kaznom!

Kada ovakvim scenama prisustvujemo na utakmicama ženske kadetske lige Srbije, onda je jedino moguće i logično pitanje za sve nas: KSS, ljude koji su odgovorni za stanje u našoj košarci, ljubitelje košarke, ljude koji vode klubovem da li smo svesni šta se u nedelju dogodilo, šta nam govori pokušaj jedne tinejdžerke od 15 godina da ponizi u svakom ljudskom (i bilo kakvom drugom smislu) svoju sportsku rivalku i vršnjakinju na terenu, i da li su utakmice devojčica i dečaka postale borba na život i smrt ?

KKŽ Crvena zvezda mts kao klub koji daje veliki broj reprezentativki u svim starosnim kategorijama, sa ogromnom tradicijom, NIKADA neće svoju decu i košarkašice učiti da su pobede, rezultat i trofeji važniji od nečijeg dostojanstva, sportskog obraza i poštovanja protivnika. Kako god se utakmica (a ne borba na život i smrt) završila. Ovu koja je odigrana u nedelju izgubila je srpska košarka na prvom mestu.

Skandaloznu situaciju pogledajte OVDE.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter