0
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

HAKIMI GOLČINOM ODVEO MAROKO U ČETVRTFINALE: Pogledajte majstoriju defanzivca PSŽ-a! (VIDEO)

Objavljeno: 25.01.22 u 21:58

Preokret u režiji selekcije Vahida Halihodžića!

U prestonici Kameruna odigrana je još jedna utakmica osmine finala Afričkog kupa nacija. Fudbaleri Maroka ukrstili su koplja sa kolegama iz Malavija. Izabranici Vahida Halihodžića opravdali su ulogu velikog favorita, koja im je dodeljena još pre početka utakmice, i slavili su nakon preokreta rezultatom 2:1.

Malavi je iznenadio Marokance u uvodnoj fazi duela. Napadač Orlanda, Gabadinjo Mhango, postigao je spektakularan pogodag za vođstvo u 7. minutu utakmice. Dugo će se pričati o udarcu iskusnog golgetera.

U nastavku meča usledila je apsolutna dominacija Maroka. Kontrola lopte i nadmoć u polju, najbolje su oslikavali igru favorizovanog tima. Marokanci su neprestano napadali u želji da što pre dođu do izjednačenja. Za nešto više od 90 minuta igre ekipa koju sa klupe predvodi iskusni stručnjak iz Bosne i Hercegovine, uputila je čak 24 udarca ka protivničkom golu. Fudbaleri Malavija zapretili su samo četiri puta.

Marokanci su do izjednačenja stiglu u nadoknadi prvog poluvremena. Igrao se 47. minut kada je Amalah uposlio Jusufa En Nesirija, a napadač Sevilje je zatresao protivničku mrežu.

Pitanje pobednika rešeno je u 70. minutu. Ašraf Hakimi je ponovo pokazao zašto je jedan od najboljih desnih bekova na planeti, a još jednom je skrenuo pažnju na neverovatne golgeterske sposobnosti koje ga krase. Defanzivac Pari Sen Žermena je postigao drugi gol na prestižnom turniru, a to je ponovo uradio iz slobodnog udarca. Publika je imala priliku da uživa u majstoriji nekadašnje zvezde Borusije Dortmund.

Maroko će u četvrtfinalu odmeriti snage sa boljim iz duela Obala Slonovača – Egipat, koji je na programu u sredu od 17 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter