0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

PORAZ ZMAJEVA NA STARTU PRIPREMA: Ukrajinci presudili Voždovcu sa bele tačke!

Objavljeno: 24.01.22 u 08:47

Ekipa trenera Aleksandra Linte nalazi se u Antaliji, gde se vredno priprema za prolećni deo sezone.

Na prvom kontrolnom meču u Antaliji, Zmajevi su u nedelju poraženi minimalnim rezultatom 1:0 od ekipe Polisja. Jedini pogodak na meču ukrajinski tim postigao je sa bele tačke.

Asistent šefa struke Aleksandra Linte, Branislav Bajić, zadovoljan je izdanjem Zmajeva ali ističe i da ima prostora za napredak.

-S obzirom da je danas tačno dve nedelje od kada smo počeli pripreme, bez obzira na rezultat, zadovoljni smo fizičkim stanjem u kom se trenutno ekipa nalazi. Takođe, ovo je bila odlična prilika za nove igrače da se pokažu i nametnu, za neke čak i vatreno krštenje. Rezultat nije bio u prvom planu koliko da vidimo koje su to stvari na kojima treba dodatno da radimo što utakmice po ne tako sjajnom terenu i protiv istočnjačkih ekipa koje igraju čvrsto, mogu da pokažu – istakao je Bajić.

Zmajevi su dobro otvorili meč i od starta zaigrali agresivno. Već u petom minutu su prvi put pripretili golu ukrajinskog tima, Vujnović je oduzeo loptu štoperu u protivničkom šesnaestercu, ali je Lasickas propustio da materijalizuje šansu jedan na jedan.

Osam minuta kasnije, prilika za Ajdinovića. Dvadesetogodišnji veznjak poslao je sa distance loptu pod prečku, ali je čuvar mreže izbio preko gola u poslednjem trenutku.

Iako je Voždovac sve vreme imao veći posed i incijativu, do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika, te se na pauzu otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu, Zmajevi su startovali sa šest izmena. Đorđević, Ćorković, Blagojević, Stanisavljević, Ćirković i Stoisavljević zamenili su Milovića, Lasickasa, Hajdina, Purtića, Milojevića i Vujnovića.

Ukrajinski tim je u 55. minutu imao prvu ozbiljnu priliku. Andrija Blagojević, novi igrač Voždovac, faulirao je protivničkog igrača koji je izveo sjajan slobodan udarac, ali je Krunić pravovremeno reagovao.

U 61. minutu, šef Linta napravio je još tri izmene. U igru se vratio Milojević, a pored njega su zaigrali i Ivezić kao i Blagojević na golu. Iz igre su izašli Krunić, Pantović i Damjanović.

Polisja je u 69. minutu došla do vođstva od 1:0, golom iz penala. Ivezić je u kaznenom prostoru faulirao rivala, sudije su pokazale na belu tačku, a Blagojević je bio nemoćan.

Imali su Zmajevi šansu za izjednačenje nekoliko minuta kasnije, Mijailović je izveo slobodan udarac, ali brani čuvar mreže rivala.

Još jedna šansa iz prekida, u 80. minutu izveo je Milojević korner. Stoisavljević je bio najbolji u skoku, uspeo je da sačuva loptu. Ponovo je pokušao Mijailović, ali je loptu makazicama poslao pored gola.

Do kraja meča mije bilo ozbiljnijih šansi, te je rezultat ostao nepromenjen.

Naredna provera u Turskoj zakazana je za 26.01. a protivnik će Voždovcu ovoga puta biti Maribor.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter