0
Košarka

Euroleague-Crvena Zvezda v Barcelona Nikola Mirotic (R) Beograd, 21.01.2021. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

PRVI PORAZ JOŠ OD OKTOBRA: Barsa sa distance slomila lidera! (VIDEO)

Objavljeno: 23.01.22 u 21:34

Mirotić i Šanl srušili kralja!

Košarkaši Barselone u Madridu pobedili Real rezultatom 75:85 i tako naneli tek drugi poraz najtrofejnijem evropskom košarkaškom klubu u Ligi Endesa ove sezone. Ovo je prvi poraz Madriđana nakon više od mesec dana (od oktobra u domaćem prvenstvu) i deset uzastopnih utakmica na kojim nisu izgubili kada ih je takođe Barselona dobila, tada u okviru Evrolige na svom terenu.

Blaugrana je iskoristila nešto lošiju igru u napadu Reala i naterala ga na čak 12 izgubljenih lopti, osam više od Katalonaca, te iskoristila nešto slabiji šut sa distance tima Pabla Lasa, koji je bio na 33 procenta. Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa je pre svega dobrom odbranom, a zatim i odličnom realizacijom sa distance, 10/18, slomila igrače iz Vising Centra i tako uzela brejk najvećem rivalu.

Najbolji za Barsu su bili Sertač Šanl koji je ubacio 17 poena i dodao 5 skokova, dok su dvocifreni još bili Kajl Kjurik i Nikola Mirotić, sa 14 odnosno 13 poena. Sve kolone je punio Nikolas Laprovitola koji je meč završio sa 9 poena, 5 skokova i 6 asistencija bez izgubljene lopte. Najbolji u redovima Kraljevskog kluba bio je poslovično Valter Tavares sa 12 poena, dok je jedini dvocifreni od njegovih saigrača bio Serhio Ljulj sa 11 poena.

Barsa je sada drugoplasirana sa porazom više ali i tri utakmice manje od Madriđana, dok je Real lider Lige Endesa sa 16 pobeda i samo 2 poraza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter