0
Fudbal

El Fardou Ben Nabouhane Mladost - Crvena Zvezda Superliga Super liga Srbije 21.11.2021. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

BRUTALNA PRAVILA AFRIČKOG KUPA NACIJA MUČE BENA I KOMORE: Moraće da igraju bez golmana u najvažnijem meču do sada!

Objavljeno: 23.01.22 u 08:43

Za sve je kriv koronavirus…

Prvi put u svojoj istoriji, selekcija Komorskih ostrva uspela je da se plasira na Afrički kup nacija, ali se time nisu zadovoljili. Reprezentacija u kojoj nastupa napadač Zvezde El Fardu Ben, domogla se i nokaut faze, gde će se sastati sa domaćinom takmičenja – Kamerunom.

Ipak, ovu lepu priču pokvario je koronavirus, koji je pogodio selekciju Komorskih ostrva. Čak 12 igrača je dobilo pozitivan test, a najveći problem leži u tome što je među njima 2 golmana. Samim tim, pošto je treći povređen, oni će biti primorani da bez golmana igraju najvažniji meč u dosadašnjem delu takmičenja.

Pravila Afričkog kupa nacija nalažu da ukoliko ekipa ima 11 igrača koji mogu da nastupe, mora da izađe na teren, pa čak i ako golmana zameni igrač.

Komorska ostrva su u dosadašnjem delu takmičenja zabeležili 1 pobedu i 2 poraza, što je bilo dovoljno da se sa 3. mesta u grupi ide u 1/8 finala. Savladana je Gana rezultatom 3:2, dok su poraženi od Gabona minimalnim rezultatom i od Maroka sa 0:2.

Sa druge strane, Kamerun je savladao Burkinu Faso i Etiopiju, dok je remizirao sa Zelenortskim ostrvima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter