0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

ABA LIGA: Mega ‘šokirala’ Partizan, pa danas razočarala – zlata vredna pobeda Borca!

Objavljeno: 23.01.22 u 14:50

U okviru 17. runde AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca su otputovali u glavni grad, kako bi ogledali košarkašku veštinu sa domaćom Megom Mozzart.

Utakmica odigrana u hali Mega Fektori obilovala je dobrom igrom na obe strane terena. Ali pobednik može biti samo jedan, a iz rečenog susreta je kao bolji izašao gostujući sastav, koji je slavio rezultatom 85:91 (16:23; 21:14; 27:28; ).

Tabor Marka Marinovića je energično ušao u susret, pa je preko visokih igrača došao do osam vezanih poena. Takođe, odbrana je bila na visini zadatka, pa je više od tri minuta sprečavao rivala da postigne koš. Tek je Simanić uspeo da ubaci loptu u obruč. Igrao se četvrti minut meča. Ali Borac je imao raspoloženog Lešića, koji je nastavio da rešeta koš protivnika, pa je držao Megu na pristojnom rastojanju. A kada je Hejl postigao svoju prvu trojku, gosti su otišli na plus osam (5:13), pa je trener Jovanović morao da pozove tajm aut. Odgovor je došao od Cerovine, koji je vezao šest poena, pa se munjevito Mega približila (11:13). Da domaćin potpuno ne preokrene situaciju postarali su se Lešić i Hejl, koji su sačuvali vođstvo svojoj ekipi.

Za razliku od prvog kvartala, drugi je nešto bolje krenula Mega. Ali to nije potrajalo dugo. Ubrzo se Borac stabilizovao, pa je preko Ilije Đokovića ponovo došao do plus osam (18:26). Mega se nije dala poremetiti, već se dobrano trudila da uhvati priključak. S druge strane, iako napad Borca nije bio toliko učinkovit, odbrana je bila na visini zadatka. Na taj način su Čačani čuvali kapital. Doduše, polovinom deonice Mega je prišla na minus četiri (24:28), ali je odmah uzvratio Pecarski trojkom, pa se situacija vratila na početak. Ipak, domaćin nije klonuo duhom, već se svojski potrudio da priđe gostima. Cilj je ispunio pred sam kraj prvog poluvremena, kada je izjednačio (37:37). Do odlaska na veliki odmor ostalo je takvo stanje na semaforu.

Čim su sudije označile početak drugog poluvremena, Lešić je nastavio da stavlja na velike muke odbranu Mege. Uzvratio je Cerovina, koji je doneo prvo vođstvo svom timu (40:39). Usledile su trojke na obe strane, tako da je početak trećeg kvartala bio veoma učinkovit. Kada je Smit pogodio nakon sjajnog ulaza, red je bio na Marinovića da zatraži minut odmora. Međutim, pomenuti igrač je ponovo poentirao, pa je Mega došla do plus pet (49:44). Odgovornost je preuzeo Lešić, najiskusniji igrač Borca, koji je nekako spustio loptu na dno mrežice. Sledio ga je Ilija Đoković sa dve trojke, a onda je ponovo Lešić pogodio, pa su gosti opet poveli (52:53). Razvila se egal borba po čitavom parketu. Taman što bi jedan tim stekao vođstvo, ubrzo bi drugi isto anulirao, ili bi pak poveo. Ipak, fenomenalnim potezom Hejla gotovo sa pola terena, i to uz zvuk sirene, Borac je okončao treći deo igre sa minimalnom prednošću (64:65).

Odsudni deo utakmice obe ekipe su započele sa namerom da što pre steknu značajniji kapital, koji bi im poprilično olakšao posao. Taj posao bolje je radial Mega, koja je sa dve trojke došla do plus pet. Odmah je reagovao Marinović sa tajm autom. Reakcija je došla od Pecarskog, koji je poentirao prvo za dva, a zatim i za tri. Međutim, odbrana Čačana je počela da posustaje, pa je Mega uspevala da pronađe rupe do koša. Ponovo je morao da stvar u svoje ruke uzme Lešić, uz Hejla najbolji igrač Borca u duelu. Polovinom deonice tempo je malo opao, nakon izuzetno dinamičnih pet minuta. A pošto je rezultat bio gotovo izjednačen, na pomolu je bila zanimljiva završnica. Ponovo je došlo do rezultatske klackalice, tako da se nije moglo ni pretpostaviti ko će slaviti.

U poslednja tri minuta Borac je ušao sa plus jedan (80:81). Nije prošlo dugo, a Mega je preko Jovića došla do vođstva. Odgovorio je raspucani Hejl dvojkom, a zatim i Radovan Đoković trojkom. To je bio alarm za Jovanovića da povuče svoju ekipu sa terena na minut. Ali njegovi puleni nisu realizovali naredni napad, pa je Borac u poslednjem minutu imao plus tri. A greške igrača Mege kaznio je Radovan Đoković, koji je pogodio novu trojku, koja je, na kraju, i presudila pobednika.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter