0
Košarka

Kosarka ABA League season 2016-2017 Partizan v Cibona head coach Damir Mulaomerovic (L) and Head coach Aleksandar Dzikic Beograd, 10.07.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

HRVATI IMAJU NOVOG SELEKTORA: Mršić odlučio da preuzme Breogan, menja ga dobro poznato ime!

Objavljeno: 22.01.22 u 15:17

Komšije konačno očekuju pomak.

Kako javljaju brojni hrvatski mediji, novi selektor košarkaške reprzentacije te zemlje postaće Damir Mulaomerović. Naime, nakon što je dosadašnji predvodnik nacionalnog tima Veljko Mršić preuzeo Breogan, to mesto je ostalo upražnjeno.

U toku igračke karijere Mulaomerović je nastupao za mnoge evropske velikane među kojima su Efes, Bolonja, Panatinaikos, Real i Olimpijakos. Tako je 2002. godine uspeo da osvoji i titulu u Evroligi. što se tiče trenerske karijere, započeo ju je 2013. godine u Slobodi iz Tuzle.

Nakon 2 godine, preuzeo je Cibonu u kojoj je proveo identičan vremenski period. Trenutno radi kao trener Cedevite Junior.

Hrvatska već duže vreme pokušava da se vrati u vrh evropske košarke. U poslednjih nekoliko godina, imali su velike muke u kvalifikacijamaza sva takmičenja, gde su često gubili od znatno neatraktivnijih protivnika.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter